Philippe Jost Peikon hallituksen puheenjohtajaksi

Peikko Group, johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan, liittorakenteisiin ja tuulienergiaratkaisuihin keskittyvä yritys, on nimittänyt Philippe Jostin hallituksensa puheenjohtajaksi 1.1.2021 alkaen. Philippe Jost on ollut Peikon hallituksen jäsen vuodesta 2015 lähtien ja toimii Sika Groupin Construction-yksikön johtajana Sveitsissä.

Hallituksen nykyinen puheenjohtaja, Jussi Vanhanen, Vexve Armatury Groupin toimitusjohtaja, jättää tehtävänsä kymmenen menestyksekkään vuoden jälkeen.

Muut hallituksen jäsenet jatkavat tehtävissään: Anu Ahola, UPM:n News & Retail -liiketoimintayksikön johtaja, Morten la Cour Ørnstrand-Soborg, Knauf Tanskan toimitusjohtaja, Kasper Guldager Jensen, arkkitehtitoimisto 3XN:n perustajaosakas, Elmar Paananen, Troll Capital Oy:n toimitusjohtaja ja Paul Rehn, Strusoft AB:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

”On hienoa julkistaa Philippen uusi rooli Peikon hallituksessa. Hän on ensimmäinen ei-suomalainen puheenjohtaja yhtiön historiassa, mikä korostaa Peikon tavoitetta kehittää kansainvälistä liiketoimintaansa edelleen tulevina vuosina. Samaan aikaan olemme erittäin kiitollisia Jussi Vanhaselle hänen omistautumisestaan ja tuestaan näiden kymmenen vuoden aikana. Jussi sitoutui Peikkoon aluksi 2–3 vuodeksi, mutta iloksemme hänen kautensa oli paljon pidempi”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

"Tämän vuosikymmenen aikana, joka minulla on ollut ilo toimia Peikon hallituksessa, yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut ja käyttökate (EBITDA) kuusinkertaistunut. Peikosta on tullut alansa johtava yritys. Olen oppinut arvostamaan Peikon työntekijöiden sekä omistajien rohkeutta ja päättäväisyyttä suuresti. Näiden kymmenen vuoden aikana olen tehnyt parhaani, ja olen hyvin iloinen siitä, että Philippe on suostunut ottamaan vastaan puheenjohtajan tehtävän", sanoo Jussi Vanhanen.

"On ollut mielenkiintoista seurata Peikon kehitystä kuuden viime vuoden aikana. Peikolla on merkittävää potentiaalia kehittää markkinoitaan ja toimintojaan edelleen. Olen iloinen voidessani työskennellä uudessa roolissa hallituksen puheenjohtajana ja entistä tiiviimmin sekä Topin että johtoryhmän kanssa. Haluan myös kiittää Jussia hänen ansiokkaasta puheenjohtajuudestaan ja myötävaikutuksestaan omaan hallitusjäsenyyteeni", toteaa Philippe Jost.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Philippe Jost, Chairman of the Board of Directors, Peikko Group Corporation
Puh. +41 796 203 960, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com