Peikosta kiinalaisen rakennesuunnitteluyrityksen Shuckon enemmistöosakas

Peikko Group Oy on allekirjoittanut kiinalaisen rakennesuunnitteluyrityksen Shanghai Shucko Construction Technology Co. Ltd:n kanssa sopimuksen, jolla Peikosta tulee yhtiön enemmistöosakas 51 prosentin omistusosuudella. Kauppa koostui osakkeiden ostosta yhdeltä osakkeenomistajalta sekä lisäosakepääoman suuntaamisesta Peikolle. Kaksi jäljelle jäävää osakkeenomistajaa, Huang Hua ja Wang Chen, jatkavat yrityksen toimintaa entiseen tapaan.

Shuckolla on toimistot Shanghain ja Hefein kaupungeissa, ja se tarjoaa elementtirunkojen rakennesuunnittelupalveluja. Shuckolla työskentelee 16 insinööriä, jotka auttavat sekä elementtivalmistajia että rakennusyrityksiä elementtien suunnittelussa. Shuckon ja Peikon tiimien tuleva yhteistyö Kiinassa tarjoaa asiakkaille entistä parempaa suunnittelupalvelua ja teknistä asiakastukea. Shucko jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä eikä liity osaksi Peikon muita Kiinan toimintoja.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme rakentaa laajempaa yhteistyötä Shuckon osaavan rakennesuunnittelutiimin kanssa. Elementtirakentamisen suosio Kiinassa on vahvassa kasvussa, ja uskomme, että Shuckon ja Peikon tiimit pystyvät yhdessä luomaan uutta liiketoimintaa tulevina vuosina”, sanoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

”Olemme tehneet yhteistyötä Peikon Kiinan tiimin kanssa vuoden 2021 alusta lähtien, ja olemme iloisia yhteistyön laajentumisesta. Shuckon suunnitteluosaamisen ja Peikon tuoteosaamisen ansiosta asiakkaat pystyvät käyttämään markkinoiden tehokkaimpia järjestelmiä”, kertovat Huang Hua ja Wang Chen, Peikon Schukon yhteistyökumppanit.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy

Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

 

Michal Horak, Vice President, APAC, Peikko Group Corporation

Puh. +86 186 0628 7923, sähköposti [email protected]

 

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2021 Peikon liikevaihto oli 255 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista, joista Suomessa on 350 työntekijää. Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com