Peikon vuoden 2016 laskutus nousi 173 miljoonaan euroon

Peikko Group Oy:n vuoden 2016 laskutus kasvoi yli 12 prosenttia edellisvuodesta ja oli ennätykselliset 173 miljoonaa euroa (153,6 Me). Myös kannattavuus parani merkittävästi edellisvuodesta. Tarkemmat vuoden 2016 taloustiedot julkaistaan erillisessä lehdistötiedotteessa maaliskuun tilintarkastuksen jälkeen. Kannattavuuden paraneminen antoi vahvan perustan uusille investointipäätöksille, joista merkittävimpänä oli uuden Deltapalkki-tehtaan rakentaminen Liettuaan. Tehdas otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2017 kolmannen kvartaalin aikana. 

Peikon liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani kaikilla markkinoilla, eli Euroopan lisäksi Lähi-Idässä, Aasian ja Tyynenmeren maissa ja Pohjois-Amerikassa. Erityisesti matalat välipohjat mahdollistavan Deltapalkin kysyntä oli erityisen vilkasta ja sen volyymi kasvoi lähes 20 prosenttia. Tällä hetkellä Peikko työllistää 1400 henkilöä, mikä on noin 100 henkilöä enemmän kuin tammikuussa 2016. Enemmistö uusista työntekijöistä työskentelee tuotannossa.

“Ennakoimme myynnin jatkuvan vahvana vuonna 2017 ja tavoittelemme 10 prosentin volyymin kasvua. Teräksen hinnanvaihtelu ja poliittiset olot tuovat kuitenkin epävarmuutta markkinoille. Erinomaisen vuoden 2016 jälkeen haluaisin lämpimästi kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja työntekijöitämme”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 050 384 3001, email: [email protected]

 

Jakelu:

Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 on noin 170 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 400 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.