Peikon uusi DELTABEAM® Green -liittopalkki vähentää CO2-päästöjä jopa 50 %

Peikko Group, johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin sekä tuulienergiaratkaisuihin keskittyvä yritys, on aloittanut uuden DELTABEAM® Green -liittopalkin toimitukset. Ensimmäinen projekti sijaitsee Etelä-Norjassa, Sandnesin kaupungissa, lähellä Stavangeria.

DELTABEAM® Green on rakenteellisesti täysin yhtenevä Peikon perinteikkään, jo yli 30-vuotiaan DELTABEAM®-liittopalkin kanssa. Uuden tuotteen merkittävimmät edut ovat, että se valmistetaan yli 90-prosenttisesti kierrätetystä teräsmateriaalista, ja sen tuotannossa käytetään ainoastaan uusiutuvaa energiaa. Lisäksi tuote toimitetaan pohjoismaisille työmaille ympäristöä vähemmän kuormittavilla vaihtoehdoilla, mm. käyttämällä biodieseliä.

Rakennusteollisuuden on erittäin tärkeää löytää konkreettisia ratkaisuja rakennusmateriaalien hiilijalanjäljen vähentämiseksi. Käyttämällä DELTABEAM® Green -liittopalkkeja CO2-päästöjä voidaan vähentää projektista riippuen jopa 50 % verrattuna nykyisin käytettäviin liitto-, teräs- tai betonipalkkeihin. DELTABEAM® Green soveltuu erinomaisesti mm. BREEAM- tai LEED-ympäristösertifioituihin rakennuksiin. DELTABEAM® Greenin ympäristötiedot on vahvistettu ns. EPD-sertifikaatilla (Environmental Product Declaration), ja sen CO2-päästöt lasketaan sertifikaatin mukaan aina projektikohtaisesti.

”Peikko panostaa ratkaisuihin, joilla voidaan vähentää CO2-päästöjä ja edistää kiertotaloutta. DELTABEAM® Green -tuotteen valmistus on aloitettu Peikon Lahden tehtailla, ja myöhemmin tänä vuonna tuotteen valmistus aloitetaan myös Peikon Romanian tehtaalla. Peikon tavoitteena on olla rakennusteollisuuden edelläkävijä sekä CO2-päästöjen vähentämisessä että kiertotalouden ratkaisuissa – ja siitä uusi DELTABEAM® Green -tuotteemme on oivallinen esimerkki”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Lisätietoja DELTABEAM® Green -tuotteesta

Lisätietoja EPD-sertifikaatista

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.