Peikon runkojärjestelmä valittu YIT:n toimitilahankkeeseen Lahdessa

YIT rakennuttaa Lahteen uuden rakenteilla olevan matkakeskuksen välittömään läheisyyteen 7-kerroksisen 7500 m2 käsittävän toimistotalon BW-towerin. Rakennuksen runko toteutetaan Peikon runkojärjestelmällä. Kohteen rakennesuunnittelusta vastaa Finnmap Consulting. 

Peikko Finlandin toimittama BW-towerin runkojärjestelmä käsittää 1,3 kilometriä Deltapalkkeja ja 100 tonnia muita rungon komponentteja, kuten liittopilareita ja muita teräsrakenteita. Peikko vastaa myös rungon asennuksesta. Toimitukset alkavat lokakuussa ja rungon asennustyö valmistuu 2015 maaliskuuhun mennessä. Kokonaisuudessaan kohde valmistuu marraskuuhun 2015 mennessä. BW-towerin tiloihin muuttavat Lahden Kaupungin tekninen toimisto sekä YIT:n Lahden toimisto. Nimi BW-tower tulee Lahden kaupungin vaakunan palavasta pyörästä – burning wheel. 

”Peikon runkojärjestelmä on osoittautunut joustavaksi ja nopeaksi tavaksi toteuttaa runko toimitilarakentamisessa. BW Tower on merkittävä kohde Lahdessa uuden Matkakeskuksen läheisyydessä. Peikon runkojärjestelmän Deltapalkkien ja liittopilareiden avulla toteutettu matala välipohjarakenne mahdollisti kerroskorkeuden kasvattamisen rakennuksen kokonaiskorkeutta kasvattamatta”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 0500 844 063,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun, jonka vuoksi se on kustannustehokas. Liittorungon komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com