Peikon runkojärjestelmä valittu Spondan toimitilahankkeeseen Helsinkiin, toimitus sisältää 4,3 km Deltapalkkeja

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda rakennuttaa Pohjois-Pasilan Ilmalanrinteeseen 3 toimistotaloa jotka käsittävät 6-8 kerrosta, 3-kerroksiset nivelosat sekä pysäköintilaitoksen. Rakennusten rungot toteutetaan Peikon runkojärjestelmällä. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Parviainen Arkkitehdit ja rakennesuunnittelusta Finnmap Consulting. Rakennuttajan konsulttina toimii Sweco PM Oy. 

Peikko Finland toimittaa kohteeseen runkojärjestelmän käsittäen 4,3 kilometriä Deltapalkkeja ja 600 tonnia muita rungon komponentteja, kuten liittopilareita ja muita teräsrakenteita. Toimitukset alkavat kesäkuun lopussa ja jatkuvat aina vuoden loppuun saakka. Kohde valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä. 

”Peikon markkinaosuus toimitilarakentamisen kohteista Pohjoismaissa jatkaa kasvuaan. Olemme erittäin iloisia siitä, että runkojärjestelmämme valittiin Spondan merkittävään toimitilahankkeeseen. Runkojärjestelmän Deltapalkkien ja liittopilareiden avulla toteutettu matala välipohjarakenne mahdollisti kerroskorkeuden kasvattamisen rakennusten kokonaiskorkeutta kasvattamatta”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila. 

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 0500 844 063,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun, jonka vuoksi se on kustannustehokas. Liittorungon komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com