Peikon runkojärjestelmä valittu kolmeen merkittävään toimitilahankkeeseen

Peikko Finland Oy toimittaa runkojärjestelmän kolmeen erilliseen merkittävään kohteeseen pääkaupunkiseudulla. Tilaukset käsittävät yhteensä 5,5 kilometriä Deltapalkkeja ja 620 tonnia liittopilareita ja muita teräsrakenteita. Toimitukset ajoittuvat marraskuusta 2014 aina syyskuuhun 2015. Deltapalkit valmistetaan Peikon Lahden tehtaalla ja muut rungon komponentit Liettuan tehtaalla. 

Kohteet ovat:

  • YIT:n 8-kerroksinen toimitilarakennus Käpylässä, kokonaislaajuus 3 335 m2. Peikon toimitus käsittää runkojärjestelmän toimituksen (Deltapalkit, liittopilarit ja muut teräsrakenteet)
  • Peab:n 10-kerroksinen Ultimes Business Garden -toimitilarakennus Pitäjämäessä, kokonaislaajuus 10 000 m2. Peikon toimitus käsittää runkojärjestelmän toimituksen (Deltapalkit, liittopilarit ja muut teräsrakenteet) sisältäen teräsrungon suunnittelun
  • YIT:n 4-kerroksinen Lauttasaaren kauppakeskus, kokonaislaajuus 6 000 m2. Peikon toimitus käsittää runkojärjestelmän toimituksen (Deltapalkit, liittopilarit ja muut teräsrakenteet) sekä rakennuksen rungon asennuksen sisältäen elementtiasennukset valutöineen 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, nopea ja kustannustehokas tapa toteuttaa teräsrakenteinen runko. Runkojärjestelmän komponentteja ovat Deltapalkit, liittopilarit sekä erilaiset täydentävät teräsrakenteet, kuten IV-konehuoneet ja kattoristikot. 

”Nämä kolme nyt saatua runkojärjestelmätilausta ovat osoitus siitä, että joustava ja asiakastarpeen mukaan räätälöitävä ratkaisumme vastaa aidosti asiakkaiden tarvetta. Pienin toimituslaajuus käsittää runkojärjestelmän toimituksen. Siihen voidaan tarvittaessa liittää erilaista suunnittelua, kuten Ultimes Business Gardenin tapauksessa Peikko vastasi koko teräsrungon rakennesuunnittelusta, tai asennustyötä. Lauttasaaren ostoskeskus toteutetaan laajimmalla toimituskokonaisuudella, joka sisältää rakennuksen koko rungon toimituksen asennustöineen. Tässä kohteessa Peikko vastaa myös betonielementtiasennuksesta”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila. 

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 0500 844 063,
sähköposti: [email protected]

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.