Peikon runkojärjestelmä valittu Ison Omenan laajennusvaiheen D-osaan

Peikko Finland Oy toimittaa runkojärjestelmänsä kauppakeskus Ison Omenan laajennusvaiheen D-osaan. Tilaus käsittää 2,4 kilometriä Deltapalkkeja ja noin 400 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Peikko vastaa myös rungon asennuksesta sisältäen elementtiasennukset valutöineen. Rungon asennustyöt alkavat tammikuussa 2016 ja päättyvät huhtikuussa. Laajennuksen D-osa valmistuu keväällä 2017. 

Skanska Talonrakennus Oy:n urakoima nelikerroksinen D-osa käsittää noin 7 000 m2 vuokrattavaa liiketilaa. D-osan arkkitehtisuunnittelusta vastaa Parviainen Arkkitehdit Oy ja rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka Oy. Kokonaisuudessaan laajennusvaiheiden jälkeen Ison Omenan kauppakeskuksessa tulee olemaan noin 100 000 m2 liiketilaa, 200 liikettä ja yli 3000 parkkipaikkaa. 

”Peikon runkojärjestelmän valinta jälleen kauppakeskushankkeeseen on osoitus siitä, että se on nopea ja joustava runkoratkaisu. Ison Omenan kohdalla ratkaisevaa oli runkojärjestelmämme tarjoava muuntojoustavuus, hoikan rakenteen tarjoama tila teknisille asennuksille, sekä Peikon kyky kokonaistoimitukseen sisältäen myös rungon asennuksen,” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila. 

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844063, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.