Peikon ratkaisut valittu terveydenhuollon kehityshankkeeseen Saudi-Arabiassa

Peikko Groupin saudiarabialainen tytäryhtiö Al Rashed Peikko LLC toimittaa huomattavan tilauksen turvallisuusjoukkojen terveydenhuollon kehityshankkeen sairaala- ja uudisrakennusalueelle Riadiin, Saudi-Arabiaan. Tilaus käsittää yli 500 000 kappaletta ARMATA-lävistysraudoitusjärjestelmiä, 6 000 kappaletta HPKM®-pilarikenkiä ja HPM®-ankkurointipultteja, 17 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, sekä merkittävän määrän muita kiinnitysosia. Peikon toimitukset kohteeseen alkoivat joulukuussa 2017, ja jatkuvat vuoden 2018 ajan. Hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 aikana.

Turvallisuusjoukkojen terveydenhuollon kehityshanke on tällä hetkellä Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvoston (Saudi-Arabian, Kuwaitin, Omanin, Qatarin, Bahrainin ja Yhdistyneiden Arabiemiraattien muodostama yhteenliittymä) suurin hanke alallaan. Hanke käsittää Saudi-Arabian terveydenhuollon rakenneuudistuksen, sekä kahden terveydenhuollon keskittymän rakentamisen Riadiin ja Jeddaan. Keskittymät ovat kumpikin pinta-alaltaan kaksi ja puoli neliökilometriä, ja sisältävät sairaala-alueen, lääketieteellisen koulun, moskeijan, laajat pysäköintialueet, sekä asuinalueen. Asuinalue koostuu kerros- ja omakotitaloista harraste- ja ostosmahdollisuuksineen. Keskittymien hankekehittäjä on Saudi-Arabian sisäministeriö, ja pääkonsulttina toimii Manens-Tifs. Pääurakoitsija on ABV Rock Group Co. Ltd., ja P&T Architects and Engineers Ltd vastaa arkkitehtuurisesta ja rakennesuunnittelusta. Hankkeen koosta johtuen betonielementit valmistaa kolme toimijaa; Al Rashid Abetong Co. Ltd., Rabiah-Nassar & Zamil Concrete Industries Co. Ltd., ja RDB El Seif Limited.

“Turvallisuusjoukkojen terveydenhuollon kehityshanke on yksi Peikon suurimmista hankkeista Lähi-Idässä kautta aikojen. Pääsimme osallisiksi tästä kohteesta, koska Peikko tarjoaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia rakennushankkeen osapuolia. Peikon kustannustehokkaat ja luotettavat ratkaisut nopeuttavat rakentamista, sillä niiden asennus on nopeaa ja liitokset vakioitu. Ne myös mahdollistavat matalat lattiarakenteet ja avoimet, muuntojoustavat tilat”, sanoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,

puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Antti Rousku, toimitusjohtaja, Al Rashed Peikko LLC,
puh. +966 56 683 8633, sähköposti: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 600 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.