Peikon PSB-lävistyksenestojärjestelmälle ETA-hyväksyntä

- Peikolle tärkeä askel paikallavalurakenteissa 

Peikko Groupin PSB-lävistyksenestojärjestelmälle on myönnetty ETA-hyväksyntä (European Technical Approval) huhtikuussa 2013. ETA-hyväksyntä määrittelee puitteet PSB:n suunnittelulle ja käytölle EU-maissa ja se mahdollistaa suoraan tuotteen CE-merkinnän. Vaikka ETA-hyväksyntää ei vaadita kaikkialla Euroopassa, on sen myöntäminen tärkeä osoitus Peikon kyvystä toimittaa luotettavia ja testattuja ratkaisuja, joihin asiakkaat ja viranomaiset voivat luottaa. ETA-hyväksyntä on saksalaisen Deutsches Institut für Bautechnik:in (DIBt) myöntämä. Hakuprosessi kesti noin vuoden ja siihen sisältyi PSB-raudoituksella varustettujen betonilaattojen täyden mittakaavan kuormituskokeet sveitsiläisessä Swiss Federal Institute of Technology:ssa (EFPL). 

Peikko toi PSB-lävistyksenestojärjestelmän paikallavalettuihin betonisovelluksiin vuonna 2005. Järjestelmää käytetään pääasiassa paikallavalettujen välipohjien vahvistamiseen poikkileikkaukseltaan pienien pilarien kohdalla. Järjestelmä mahdollistaa paikallavaletuille laatoille huomattavasti suuremmat lävistyskestävyydet kuin perinteisellä raudoituksella on saavutettavissa. Järjestelmä on myös helpommin ja nopeammin asennettavissa työmaalla. 

”Peikko panostaa voimakkaasti matalat välipohjat mahdollistavien ratkaisujen kehittämiseen. PSB on erinomainen ratkaisu sekä elementti- kuin paikallavalurakentamiseen. Sen käyttö nopeuttaa työtä rakennustyömaalla, koska laatan raudoitus voidaan tehdä helposti, nopeasti ja turvallisesti valmiiden PSB-komponenttien avulla. ETA-hyväksyntä on selkeä osoitus järjestelmämme laadusta ja luotettavuudesta.”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001,
sähköposti:  [email protected]

Gatis Pocs, Product Manager, Punching Prevention Systems, GSM +371 2631 8246,
Email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2012 oli 113 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.