Peikon perustusratkaisu valittu Santavuoren tuulipuiston voimaloihin

Peikko Finland on saanut merkittävän tilauksen perustusten kokonaisratkaisun toimittamisesta Santavuoren tuulipuistoon Ilmajoelle. Toimitus käsittää voimaloiden perustuksen suunnittelun, perustuskomponentit (ankkurointipultit sekä ankkurointi- ja asennusrenkaat, raudoitusjatkokset ja leikkausraudoitukset sekä kertakäyttöiset perustusmuotit) perustusraudoituksen ja asennuksen.

Santavuoren tuulipuistoon rakennetaan 17 kappaletta Vestaksen 3,3 Megawatin turbiinia, joiden napakorkeus on 137 metriä. Hankekehittäjä on EPV Tuulivoima Oy. Peikon toimitukset ajoittuvat touko-syyskuulle 2015 ja ne tehdään Suomen ja Slovakian tuotantolaitoksista.

”Peikon perustusratkaisu optimoi teräksen ja betonin käytön perustuksissa ja lyhentää merkittävästä perustusrakentamisen läpimenoaikaa. Ratkaisumme on joustava, se on aina räätälöity asiakkaan tarpeiden mukaan käsittämään perustuskomponentteja, perustussuunnittelun tai koko perustusratkaisun sisältäen komponentit, suunnittelun ja asennuksen. Olemme iloisia, että kokonaisratkaisumme valittiin Santavuoren tuulipuiston perustuksiin” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
puh. 0500 844 063, sähköposti: [email protected]

 

Jakelu:

Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.