Peikon nostoankkurijärjestelmille CE-merkintä

Peikko Group aloittaa betonielementtien nostoankkurijärjestelmiensä CE-merkinnän 1.7.2013. CE-merkintä perustuu EU:n Konedirektiiviin 2006/42/EY. Peikko on yksi alansa ensimmäisistä yrityksistä joka aloittaa vakionostoankkurijärjestelmän kokonaisuudessaan kattavan CE-merkinnän.

Koska EU:n konedirektiivi ei selkeästi huomioi tartuntaa betoniin, eikä nostoankkurijärjestelmille ole suoraan harmonisoitua tuotestandardia (hEN), EY-vaatimustenmukaisuusvakuutuksen perusteena on käytetty seuraavia asiakirjoja:

- DIN EN ISO 12100:2011-03 Safety of machinery-Generals principles for design – Risk assessment and risk reduction

- DIN EN 13155:2009-09 Cranes-Safety-Non fixed load lifting attachments

- BGR106:1992 “Safety rules for transport anchors and – systems for precast concrete units”

Peikon nostoankkurijärjestelmät täyttävät jo nyt kaikki CE-merkinnän tekniset vaatimukset. Tuotteiden merkintä aloitetaan asteittain keväällä 2013. Merkintä kiinnitetään tuotteisiin tai tulostetaan niitä seuraaviin asiakirjoihin. CE-merkintä kattaa Peikon koko nostoankkurijärjestelmien tuotealueen: pikalukittavat nostojärjestelmät (RR-, KK- ja WRA-järjestelmät) sekä sisäkierrenostoankkurit (JENKA-järjestelmät).

 

 

”Vuosina 2011 ja 2012 Peikko on tehnyt laajamittaisia koejärjestelyjä nostoankkurijärjestelmilleen yhdessa saksalaisen Darmstadtin teknillisen yliopiston kanssa. Tehdyt koestukset käsittivät yli 700 yksittäistä betonitestiä ja niissä käytettiin yli 165 m³ betonia; kokonaismassaltaan 410 tonnia. Testit osoittivat selkeästi Peikon nostoankkurijärjestelmien korkean laadun ja luotettavuuden.“, kertoo Peikko Group Oy:n myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Raimo Lehtinen.

Lisätietoja CE-merkinnästä ja Peikon tuotteosta löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta www.peikko.com/ce-marking.

Lisätietoja:
Raimo Lehtinen, Director, Sales and Marketing, GSM 040 5209 290, [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2012 ylitti 110 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.