Peikon kanadalainen kumppani Cresswell rakentaa uuden DELTABEAM®-liittopalkkitehtaan

Peikko Group Oy:n valmistuskumppani Cresswell Industries on päättänyt investoida Kanadan Montrealiin rakennettavaan DELTABEAM® -liittopalkkeja valmistavaan tehtaaseen. Cresswell on teräsyhtiö Nova Steelin tytäryhtiö, joka on tehnyt Peikon kanssa valmistusyhteistyötä jo yli seitsemän vuoden ajan. Investointi nyt rakennettavaan tuotantolaitokseen on looginen askel Peikon ja Cresswellin kumppanuudessa. Investoinnin myötä Peikko pystyy osallistumaan tulevaisuudessa entistä useampaan ja isompaan projektiin, ja toimittamaan tuotteet asiakkaileen nopeammin.

Uusi tehdas sijaitsee Montrealissa, Quebecin provinssissa Kanadassa, ja sen tuotantoteknologia edustaa alan viimeisintä tekniikkaa. DELTABEAM®-liittopalkkien valmistuksen arvioidaan käynnistyvän alkuvuodesta 2024. Investoinnit rakennuksiin ja laitteisiin ovat arvoltaan yli 14 miljoonaa euroa, ja tehdaslaitoksen pinta-ala on noin 8000 neliömetriä. Uudessa tehtaassa tullaan valmistamaan noin 150–200 DELTABEAM®-liittopalkkia viikossa, ja se vastaa siten esim. Peikon Lahden tehtaan kapasiteettia.

Peikon päästrategiana on valmistaa myymänsä tuotteet omissa tuotantolaitoksissaan, ja näin Peikko toimii mm. Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Pohjois-Amerikka on poikkeus tästä strategiasta, ja siellä Peikolla on ollut kumppanuussopimus Cresswellin kanssa. Yhteistyö Cresswellin kanssa on tärkeä Peikolle sekä valmistusyhteistyön, mutta myös Cresswellin emoyhtiö Novan teräksen hankintaresurssien vuoksi.

”Peikko on toiminut Pohjois-Amerikassa vuodesta 2007 lähtien keskittyen pääasiassa DELTABEAM®-liittopalkkien myyntiin. Peikon palkkeja on vuosien mittaan käytetty jo yli 250 rakennuksessa, ja sillä on sekä UL- että ULC-tuotehyväksynnät.”, kertoo Peikon Pohjois-Amerikan toimintojen johtaja Dominic Lemieux. ”Yhtiön myynti- ja teknisen henkilöstön määrä Quebecin kaupungissa tulee investoinnin myötä kasvamaan nykyisestä 28 henkilöstä.”

”On hienoa, että Peikolla on Cresswell Industries -yhtiön kaltainen kumppani, joka sitoutuu näin merkittävään investointiin. Tavoitteenamme on kolminkertaistaa Pohjois-Amerikan myyntimme seuraavien viiden–seitsemän vuoden aikana, ja tuotteiden hyvä saatavuus on olennaisen tärkeää tämän tavoitteen saavuttamisessa. Markkinat tuntevat jo Peikon tuotteen, ja nyt on aika skaalata liiketoiminta uudelle tasolle.”, sanoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

”Yhteistyö Peikon kanssa on sujunut erittäin hyvin, ja nyt tehtävän hankkeen ansiosta voimme kolminkertaistaa palkkien tuotantokapasiteettimme. Investointi ei olisi toteutunut ilman Quebecin provinssin tukea, ja olemme siitä kiitollisia”, sanoo Pierre Jauvin, Cresswell Industries -yhtiön toimitusjohtaja.

Quebecin provinssi on myöntänyt hankkeelle 5,4 miljoonan Kanadan dollarin (3,6 miljoonan euron) suuruisen tuen valtiollisen sijoitusyhtiön Investissement Québecin kautta, jolta Cresswell Industries on saanut merkittävää konsultointitukea myös uuteen tehtaaseen asennettavan tekniikan valinnassa.


Lisätiedot:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh: +358 50 384 3001, sähköposti: [email protected]

Dominic Lemieux, johtaja, Pohjois-Amerikka, Peikko Group Oy
Puh: +1 418 808 8007, sähköposti: [email protected]

Pierre Jauvin, toimitusjohtaja – Cresswell Industries
Puh: +1 514 975 5111, sähköposti: [email protected]


Peikko Group lyhyesti
Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian–Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2022 Peikon liikevaihto oli 314 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 2 000 ammattilaista, joista Suomessa noin 350. Peikko on perustettu vuonna 1965 ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. https://www.peikko.com/

Cresswell Industries / Nova Steel lyhyesti
Cresswell Industries -yhtiön toiminta-ajatuksena on valmistaa tuotteita asiakkaidensa tarkkojen spesifikaatioiden ja odotusten mukaisesti sekä solmia pitkäaikaisia kumppanuuksia, joiden avulla Cresswellin taloudellinen vakaus ja kilpailukyky säilyvät kaikilla sen toiminta-alueilla. https://www.cresswellindustries.com/en/

Cresswellin omistaja on Nova Steel, perheyhtiö ja alansa johtava toimija useilla Pohjois-Amerikan terästeollisuuden osa-alueilla. Yhtiöllä on laaja tuote- ja palveluvalikoima sekä yli 40 vuoden kokemus teräksen käsittelystä, valmistuksesta ja jakelusta. Nova Steel tarjoaa myös loppukäyttäjille jalostettuja lisäarvotuotteita. Yhtiöllä on 19 toimipaikkaa Pohjois-Amerikassa, ja parhaillaan käynnissä on useita uusia rakennushankkeita Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa. Nova Steelin kunnia-asia on olla hyvä yhteistyökumppani, ja yhtiön tavoitteena on sopeutua joustavasti yritysmaailman jatkuvaan muutokseen. https://novasteel.ca/