Peikon HPKM-pilarikenkäliitokselle ETA-hyväksyntä ja CE-merkintä

Peikko Groupin HPKM-pilarikenkäliitokselle on myönnetty ETA-hyväksyntä ETA-13/0603 (European Technical Approval). Hyväksynnän on myöntänyt VTT Expert Services Oy. Hyväksyntä perustuu laajamittaisiin ja vaativiin elementtipilariliitosten testeihin, joissa käytettiin Peikon HPKM-pilarikenkiä ja HPM-ankkurointipultteja. Peikko on ollut pilarikengän alkuperäisenä kehittäjänä mukana yli vuosikymmenen ajan määrittelemässä ja kehittämässä CUAP-menettelyä (Common Understanding of Assessment Procedure) pilarikenkäliitokselle. Peikko on ensimmäinen yritys, jolle on myönnetty CUAP:n mukainen pilarikenkäliitoksen ETA-hyväksyntä.

ETA-hyväksyntä vahvisti sen käsityksen, että Peikon HPKM-pilarikenkäliitos on taivutuskestävyyden suhteen yhtä jäykkä kuin paikallavalettu raudoitettu pilariliitos. ETA-hyväksyntä sisältää useita uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi pilariliitoksen leikkaus- ja palonkestävyydet, jotka eivät aikaisemmin ole yleisesti kuuluneet pilarikenkien kansallisiin hyväksyntöihin. HPKM-pilarikengillä on nyt myös CE-merkintäoikeus perustuen ETA-hyväksyntään.

”Peikon tuotekehityksen ensisijainen tavoite on kehittää ratkaisuja, jotka tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti vastaamaan markkinoiden vaatimuksia. ETA-hyväksyntää varten tehdyt laajamittaiset pilariliitostestit ovat erinomainen osoitus tästä”, toteaa Peikko Group Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Raimo Lehtinen. 

 

Lisätietoja:
Raimo Lehtinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Peikko Group Oy, GSM 040 520 9260,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com