Peikon hallitukseen kolme uutta jäsentä: Liina Jukko, Karen Scrivener ja Teppo Voutilainen

Peikko Group Oy:n yhtiökokous on nimittänyt hallitukseensa kolme uutta jäsentä, ja heidän toimikautensa alkaa 1.10.2022.

Liina Jukko, teoreettisen fysiikan maisteri, on teoreettisen kosmologian tohtorintutkinto-opiskelija King's College Londonissa Iso-Britanniassa. Hän edustaa kolmatta sukupolvea Paanasten perheessä, joka omistaa Peikko Group Oy:n.

Karen Scrivener, materiaalitieteen tohtori Imperial College Londonista Iso-Britanniassa, on toiminut professorina ja rakennusmateriaalien laboratorion johtajana EPFL:n (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) materiaaliosastolla viimeiset 20 vuotta. Scrivener on UK Royal Academy of Engineering -yhteisön jäsen, ja hän toimitus kirjoittajana yli 200 tieteellissä artikkelissa. Karen Scrivener tuo Peikon hallitukseen vahvaa osaamista niin vastuullisuudessa kuin materiaaliasioissa.

Teppo Voutilainen, tuotantotekniikan diplomi-insinööri, vastaa volyymihissien liiketoiminnasta KONE Oyj:n New Equipment Business -yksikössä. KONE Oyj on maailman johtava hissien ja liukuportaiden valmistaja, jonka pääkonttori on Suomessa. 15 vuotta Aasiassa asunut Teppo Voutilainen tuo Peikon hallitukseen vahvaa rakennusalan ja Aasian markkinoiden osaamista.

Philippe Jost, Sika Groupin Construction-yksikön johtaja, jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen jäsenet Elmar Paananen (vuodesta 2004), Kasper Guldager Jensen (vuodesta 2017) ja Paul Rehn (vuodesta 2018) päättävät toimikautensa vuoden 2022 lopussa. Kaikkien kolmen panos on vaikuttanut merkittävästi siihen, että Peikko on saavuttanut alansa johtavan markkina-aseman. Muut hallituksen jäsenet jatkavat tehtävissään: Morten la Cour Ørnstrand-Soborg, Knauf Denmarkin toimitusjohtaja, ja Anu Ahola, UPM:n News & Retail -yksikön varatoimitusjohtaja.

"On ilo toivottaa Liina Jukko, Karen Scrivener ja Teppo Voutilainen tervetulleiksi tiimiimme ja edistämään Peikon kasvua tulevina vuosina. Heidän vankka kokemuksensa akateemisesta maailmasta ja teollisuudesta on erittäin hyödyllistä, kun Peikko kehittää toimintaansa. Olemme myös erittäin kiitollisia Elmar Paanaselle, Kasper Guldager Jensenille ja Paul Rehnille erinomaisesta työstä ja tuesta kuluneiden vuosien aikana. Ilman heitä matkamme ei olisi ollut näin onnistunut", kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

 Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2021 Peikon liikevaihto oli 255 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista, joista Suomessa on 350 työntekijää. Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa.