Peikon Deltapalkille teräsrakenteen CE-merkintä

EU:n rakennustuoteasetus astuu voimaan kokonaisuudessaan 1.7.2013 ja sen myötä CE-merkintä tulee pakolliseksi  teräsrakenteille 1.7.2014 kaikissa EU-maissa. CE-merkinnällä valmistaja vakuuttaa, että rakennustuotteen ominaisuudet ovat eurooppalaisen harmonisoidun tuotestandardin tai eurooppalaisen teknisen hyväksynnän mukaiset. Näissä asiakirjoissa määritellään, mitä ominaisuuksia CE-merkityllä tuotteella on oltava ja miten tuotteen valmistusta on valvottava ja testattava. 

Deltapalkkeja valmistetaan Euroopan markkinoille Peikon Lahden sekä Slovakian tehtailla. Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Peikon Lahden tehtaalle ja SLV Hannover Peikon Slovakian tehtaalle todistuksen kolmannen osapuolen laadunvalvonnasta standardin EN 1090-2:2008 mukaisesti.

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä kaikenlaisiin rakennuksiin pientaloista kerrostaloihin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla voidaan kerroskorkeutta pienentää jopa 500 mm. Tämän johdosta rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivuratkaisuja ilman paikallavalua.

”Olemme tyytyväisiä Deltapalkille myönnetystä CE-merkinnästä. Peikko haluaa olla etujoukoissa toteuttamassa EU:n rakennetuoteasetuksen määrittämiä vaatimuksia.”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
GSM 050 384 3001, 
sähköposti: [email protected]

Riitta Pönniö, laatujohtaja, Peikko Group Oy
GSM 044 7123 557, 
sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan ja liittopalkkeihin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.