Peikon DELTABEAM®-välipohjajärjestelmä valittu Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushankkeeseen

Peikko on valittu toimittajaksi Suomen suurimman lentoaseman, Helsinki-Vantaan, terminaali 2:n mittavaan laajennushankkeeseen. Tilaus käsittää 4,2 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja. Peikko myös valmistaa ja toimittaa kohteeseen 2 000 tonnia muita teräsrakenteita sekä vastaa kohteen komponenttien asennuksista. Peikon toimitukset kohteeseen alkavat alkusyksystä 2019, ja asennustyöt jatkuvat elokuuhun 2020 asti.      

Terminaali 2:n laajennus on osa lentoasemayhtiö Finavian investointihanketta, joka mahdollistaa 30 miljoonan vuotuisen matkailijan sujuvan palvelun Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Terminaalilaajennuksen pinta-ala on 103 000 neliömetriä. Hanke kaksinkertaistaa laajarunkokoneiden siltapaikkojen määrän sekä luo 4 800 uutta parkkipaikkaa ja 450 000 neliömetriä uudistettua asematasoa. Finavian kokonaisinvestoinnin summa on yli miljardi euroa. Lentoaseman laajennus valmistuu vuoteen 2022 mennessä. Terminaali 2:n laajennushankkeen päätoteuttaja on SRV, ja sen teknisistä suunnittelualoista vastaa Ramboll Oy. HKP Architects sekä Arkkitehtitoimisto ALA Oy vastaavat kohteen arkkitehtonisesta suunnittelusta.    

“Olemme ylpeitä voidessamme toimittaa DELTABEAM®-välipohjajärjestelmän Helsinki-Vantaan terminaalin laajennukseen, joka on tällä hetkellä yksi Suomen merkittävimmistä rakennushankkeista. Kyseessä on myös Peikon historian suurin yksittäinen hanke. Liittorakenteemme tarjosi kohteeseen toimivan ratkaisun. Kokonaisvaltainen palveluntarjoaja on markkinoilla haluttu yhteistyökumppani,” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, puh. 050 084 4063, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

DELTABEAM®-liittorunko on Peikon liittopalkkijärjestelmä, joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. DELTABEAM®-liittorungon avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. DELTABEAM®-liittorungon avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen mataliin välipohjajärjestelmiin ja elementti- ja paikallavalurakentamisen liitostekniikkaan keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa 10 maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli 225 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.