Peikon DELTABEAM®-liittorakenne valittu toimisto- ja kauppakeskittymään Puolan Wrocław’ssa

Peikko Groupin puolalainen tytäryhtiö Peikko Polska Sp. z o.o. on saanut huomattavan tilauksen Business Park Wrocław II:n toimisto- ja kauppakeskittymään Wrocław’ssa, Puolassa. Tilaus käsittää 4,9 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja sekä yli 800 PCs®-konsolia hankkeen palkkiliitoksiin. Hankkeen toimitukset alkavat tammikuussa ja ne jatkuvat syyskuuhun 2018 asti. Rakennusten on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Business Park Wrocław II on jatkoa Business Park I -hankkeelle. Rakenteilla oleva toinen vaihe käsittää kuusi rakennusta, joista yksi on 15-kerroksinen ja viisi 7-kerroksisia. Rakennusten yhteenlaskettu lattiapinta-ala on 79 000 m2. Business Garden Wrocław II on suunniteltu LEED-periaatteiden mukaisesti. Hankekehittäjänä toimii Vastint Poland ja arkkitehtuurista vastaa APA Wojciechowski. Pääurakoitsija on HOCHTIEF Polska, ja rakennesuunnittelijana toimii Arcade Polska. Hankkeen betonielementit valmistaa Pekabex.     

“Peikon DELTABEAM® yhdistettynä ontelolaattoihin muodostaa hoikan välipohjarakenteen sekä mahdollistaa avoimet, modulaariset ja muuntojoustavat tilaratkaisut. Tällöin rakennuksen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa sen elinkaaren aikana, mikä vastaa kestävän suunnittelun periaatteita”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Dariusz Zimny, toimitusjohtaja, Peikko Polska Sp. z o.o.
puh: +48 668 452 981, email: [email protected] 

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut 

DELTABEAM®-liittorakenne on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. DELTABEAM®-liittorakenteen avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. DELTABEAM®-liittorakenteen avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja sertifioitua tuotantoa 7 maassa ympäri maailmaa. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.