Peikon BOLDA®-pilarikenkä voitti Laatukeskuksen innovaatiopalkinnon

Peikon BOLDA®-pilarikenkä on voittanut Quality Innovation Award -kilpailun innovaatiopalkinnon suurten yritysten sarjassa. Laatukeskuksen vuosittain järjestämä kilpailu tähtää suomalaisten yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseen innovaatioiden avulla. Kilpailun arviointikriteerejä ovat mm. uutuusarvo, hyödynnettävyys, tuloksellisuus ja asiakaslähtöisyys. Suomessa sarjansa voittanut BOLDA®-pilarikenkä osallistuu myös kansainväliseen innovaatiokilpailuun.

BOLDA® on tulevaisuuden elementtirakentamiseen suunniteltu kevyempi, kompakti ja suorituskykyisempi pilarikenkä. Se mahdollistaa 24% pienempien pilaripoikkileikkauksien käyttömahdollisuuden vähentäen samalla materiaalien määrää ja kasvattaen rakennuksen hyödyllistä käyttötilaa sekä pinta-alaa. Hyödyt konkretisoituvat 27% kevyempinä kenkien painoina, 30% pienempinä CO2-päästöinä sekä pienempinä rakennus- ja elinkaarikustannuksina. BOLDA® on maailman ainoa ETA-arvioinnin omaava, ja sen perusteella CE-merkitty, suuren kuormituskestävyyden pilarikenkä.

- Peikon tavoitteena on aina ollut kehittää asiakkailleen lisäarvoa tuottavia ratkaisuja, joiden ominaisuudet ja suorituskyky ovat huippuluokkaa. Tunnustus kertoo, että työmme laadukkaiden ja vastuullisten tuotteiden parissa on huomioitu myös muualla kuin asiakkaidemme keskuudessa, toteaa Suomen liiketoiminnasta vastaava, Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.

- Olen työskennellyt pilarikenkien parissa Peikolla jo 25 vuoden ajan. Tämä innovaatiopalkinto on merkittävä huomionosoitus ja palkinto Peikon pitkäjänteiselle, tulokselliselle kehitystyölle ja motivoi kehittämään tuotteitamme paremmiksi myös tulevaisuudessa, sanoo Peikko Groupin Senior R&D Manager Jorma Kinnunen.

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy
Puh. +358 500 844 063, sähköposti [email protected]

Jorma Kinnunen, Senior R&D Manager, Peikko Group Corporation
Puh +358 40 730 4049, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti
Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa kahdessatoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2020 Peikon liikevaihto oli 240 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.