Peikolle toinen tehdas Liettuaan

Peikko Group on käynnistämässä teräs- ja liittorakennetuotantonsa uudessa, kunnostetussa ja nykyaikaisessa yli 8000 m2:n laajuisessa tehtaassaan Liettuan Kaunaksessa. Koneiden ja laitteiden asennustyöt ovat vielä käynnissä ja varsinainen tuotanto alkaa vuoden 2013 viimeisen kvartaalin aikana. Uusi tehdas nostaa merkittävästi Peikon kapasiteettia erityisesti yhdessä Deltapalkkien kanssa myytävien teräs- ja liittorakenteiden osalta.

Peikko Groupin keski- ja pitkän tähtäimen näkymät edellyttävät korkeampaa tuotantokapasiteettia Euroopassa. Aikaisemmasta poiketen Peikko ei sulje nykyistä 3000 m2:n tehdastaan Kaunaksessa. Jatkossa nykyinen tehdas tulee keskittymään liitososatuotantoon ja sillä tulee olemaan oma tuotanto-organisaationsa. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilöstön määrä kasvaa Liettuassa. Päätöksellä pitää nykyinen tehdas tuotannossa ei ole vaikutusta muihin Peikon tehtaisiin. Kokonaisuudessan Liettuan tuotantoinvestoinnit ylittävät 5 miljoonaa euroa. 

”Ennusteiden mukaan Peikon volyymi kasvaa tänä vuonna 10 %, ja kasvu tulee jatkumaan tulevina vuosina. Meidän on kyettävä pitämään läpimenoajat lyhyinä ja luotettavina asiakkaillemme, ja Liettuan liitososatehdas tulee auttamaan meitä tämän tavoitteen saavuttamisessa. Olen myös erittäin tyytyväinen uuteen liittorakennetehtaaseemme. Sen täysin kunnostetut tilat sekä uudet koneet ja laitteet sekä tehokkaat prosessit takaavat, että Peikko on erittäin kilpailukykyinen Pohjoismaisilla markkinoilla”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, Puh. + 358 50 384 3001,
sähköposti: [email protected] 

Andrius Surantas, Managing Director, UAB Peikko Lietuva, Puh. +370 37 350261,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2012 oli 113 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.