Peikolle suuri tuotantolaitos Romaniaan: toiminta käynnistyy keväällä 2019

Peikko Group Oy on ostanut suuret tuotantotilat sekä niitä ympäröivät maa-alueet Romaniasta, läheltä Bukarestia. Tilojen myyjä on SSAB:n romanialainen tytäryhtiö. Peikon tavoitteena on käynnistää tuotanto uusissa toimitiloissa vuoden 2019 maaliskuussa.  

Kiinteistön kokonaispinta-ala on 90 000 m2, joka käsittää 30 000 m2:n nykyaikaiset tuotantotilat sekä 60 000 m2:n päällystetyn ulkoalueen varastointitarkoituksiin. Tuotantotilat on rakennettu vuonna 2007 terästeollisuuden tarpeisiin, ja ne on varustettu nykyaikaisilla tehdasnostureilla ja maalauslinjastolla, jotka soveltuvat suoraan Peikon tuotantotarpeisiin. Suuret tilat voidaan ottaa käyttöön vaiheittain, mikä mahdollistaa Peikon uuden Romanian yksikön tuotantokapasiteetin asteittaisen nostamisen.

Romanian yksikkö lisää Peikon kokonaistuotantokapasiteettia, eikä yhtiön ole tarkoitus supistaa nykyisten tuotantolaitostensa toimintaa. Uusi tuotantolaitos palvelee pääsääntöisesti Keski-Euroopan markkinoiden kasvanutta kysyntää. Ensimmäiseksi tuotantoon otetaan DELTABEAM®-liittorungon osia: DELTABEAM®-liittopalkit, komposiittipilarit sekä muut runkoratkaisuun tarvittavat teräsosat. Myöhemmässä vaiheessa toimitilat mahdollistavat Peikon liitososaratkaisujen tuotantokapasiteetin nostamisen.

“Peikon tulee laajentaa tuotantokapasiteettiaan vastatakseen DELTABEAM®-liittorunkoratkaisun kovaan ja kasvavaan kysyntään. Romanian toimintojen avulla voimme saavuttaa 250 miljoonan euron liikevaihtotavoitteemme vuoteen 2020 mennessä. Rakennamme Romaniaan osaavaa tiimiä sekä kilpailukykyistä tuotantolaitosta”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. +358 50 384 3001, sähköposti: [email protected]

Milan Ďurčovič, Managing Director, Peikko Construction Accessories S.r.l., Romania
puh: + 421 911 969 608, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on myyntitoimistot yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa 7 maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2017 oli 188 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.