Peikolle merkittävä tuotehyväksyntä: DELTABEAM®-liittopalkeille myönnettiin ATEx-hyväksyntä Ranskassa

Betonirakenteiden liitososiin, liittorakenteisiin ja tuulivoimaperustuksiin erikoistuneen Peikko Groupin DELTABEAM®-liittopalkki on saanut Ranskassa ATEx-hyväksynnän (Appréciation Technique d'Expérimentation). Sen on myöntänyt ranskalainen tutkimuslaitos CSTB (French Scientific and Technical Center for Buildings).

Ranskassa DELTABEAM®-tuotteille myönnetty ATEx-hyväksyntä on virallinen asiantuntijalausunto, joka yksinkertaistaa tuotteen käyttöä Ranskassa. ATEx-hyväksynnän ansiosta rakennusprojekteja valvovat viranomaiset voivat hyväksyä DELTABEAM®-liittopalkkien käytön ilman lisäselvityksiä ja ylimääräistä viivettä. Hyväksyntäprosessi kesti useita vuosia, ja hyväksynnän saaminen oli Peikon Ranskassa työskentelevän tiimin asiantuntemuksen ja teknisen osaamisen ansiota.

"Uusi ATEx-hyväksyntä tuo Peikon DELTABEAM®-tuotteille hienoja liiketoimintamahdollisuuksia tulevina vuosina. ATEx-hyväksyntä on merkittävä saavutus rakennusalalla, sillä se yksinkertaistaa matalien välipohjarakenteiden käyttöä Ranskan markkinoilla, samalla edistäen ontelolaattojen käyttöä. Peikko France SAS:n tiimin jäsenet työskentelevät tällä hetkellä Pariisissa ja Grenoblessa. Uuden hyväksynnän ansiosta odotamme merkittävää liiketoiminnan kasvua Ranskasta. CSTB:n maineen ansiosta tällä hyväksynnällä on myönteinen vaikutus myös muualla kuin Ranskassa,” toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Gregor Schabrun, Area Director Mediterranean, Peikko Group Corporation
Puh. +41 79 489 77 36, sähköposti [email protected]

DELTABEAM®-liittorunko on ohuiden lattiarakenteiden liittopalkkijärjestelmä kaikenlaisiin monikerroksisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen koko elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. DELTABEAM® mahdollistaa myös entistä matalammat välipohjarakenteet. Tämä lyhentää rakentamisaikaa, pienentää rakentamiskustannuksia ja tuottaa säästöjä valmiin rakennuksen pienempinä lämmitys- ja jäähdytyskustannuksina. Lisäksi DELTABEAM®-liittorungolla voidaan toteuttaa erilaiset ulokkeet ja arkkitehtonisesti haastavat julkisivuratkaisut ilman paikallavalua.

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.