Peikko tuo markkinoille jälkijännitysratkaisun dynaamisille kuormille - Peikon FatBar-ankkurointipultille ETA-hyväksyntä

Lehdistötiedote 13.6.2011

Peikko on luonut uuden  liiketoimintamallin onshore -tuulivoimaloiden terästornienperustusten kokonaistoimituksille. Malli käsittää suunnittelun, komponentit ja asennuksen työmaalla. Yksi perustusratkaisun pääkomponenteista on Peikon uusi FatBar-ankkurointiratkaisu, joka on teknisesti edistyksellinen jälkijännitetty ratkaisu tornien perustuksiin ja muihin teknisesti vaativiin käyttökohteisiin. FatBar soveltuu erityisesti käytettäväksi rakenteisiin, joiden tulee kestää väsytyskuormia.

FatBar-ankkurointiratkaisu optimoi perustuksen väsytysvastustuksen ja siten pidentää sen käyttöikää.  FatBar-pultit voidaan myös korroosiosuojata Peikon kehittämän ekologisen ja taloudellisen uuden ECO-sinkityksen avulla.

FatBarille on myönnetty huhtikuussa 2011 ETA-hyväksyntä (European Technical Approval). Vaikka ETA-hyväksyntää ei vaadita kaikkialla Euroopassa, on sen myöntäminen tärkeä osoitus Peikon kyvystä toimittaa luotettavia ja testattuja ratkaisuja, joihin asiakkaat ja viranomaiset voivat luottaa. ETA-hyväksyntä on VTT:n kanssa tiiviissä yhteistyössä hankittu ja EOTA:nmyöntämä. Hakuprosessi kesti puolitoista vuotta ja siihen sisältyi kattava väsytyskuormien laboriotoriotestaus.

“Peikko on ensimmäisiä yrityksiä, jotka voivat tarjota perustusten kokonaistoimituksen onshore-tuulivoimalatorneille. Peikon FatBar on tämän perustusratkaisun pääkomponentti”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Peikon perustusratkaisusta onshore-tuulivoimalatorneille kertova animaatio ja kuvamateriaalia on ladattavissa oheisen linkin kautta: http://materials.crasman.fi/materials/public/f56959aba2506b8181ea39d33963d879/.

Lisätietoa:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, Puh. + 358 50 384 3001, sähköposti: [email protected]

Markku Koponen, johtaja, energiasektori, Peikko Group Oy, Puh. +358 40 5209270, sähköposti: [email protected]

Peikko Group Oy on liittopalkkeihin ja betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan keskittyvä perheyhtiö. Peikko Groupilla on tytäryhtiöt Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Kanadassa, Kiinassa, Kreikassa, Latviassa, Liettuassa, Norjassa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saudi Arabiassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekissä, Turkissa, Venäjällä, Virossa, Ukrainassa sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon tuotantolaitokset sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Liettuassa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Venäjällä sekä Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Peikon palveluksessa on yli 700 työntekijää. Lisätietoja www.peikko.com.