Peikko tuo markkinoille betonielementtivalmistajien ja rakennusyritysten tarpeisiin uuden, optimoidun pilarikengän

Peikon tuotekehitysorganisaatio suunnitteli uuden BOLDA®‑pilarikengän vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, jotka edellyttävät entistä pienempiä poikkileikkauksia ja suurempia kuormia. BOLDA®-pilarikenkä on maailmanlaajuisesti markkinoiden ainoa raskaaseen kuormitukseen tarkoitettu pilarikenkä, jolla on ETA-arviointi.

BOLDA®‑pilarikenkiä käytetään kahden pilarin tai pilareiden ja perustusten välisten liitosten tekemiseen nopeasti ja turvallisesti. Yhdessä korkealujuusteräksestä valmistettujen PPM®-ankkurointipulttien tai COPRA®-ankkurointijatkosten kanssa pilarikengät muodostavat momenttijäykät liitokset raskaasti kuormitettuihin kohteisiin.

Optimoidun rakenteensa ansiosta BOLDA®-pilarikenkä on mitoiltaan reilusti kilpailijoitaan kompaktimpi. Tämän vuoksi BOLDA®-pilarikengän käsittely ja asennus on vaivatonta. BOLDA®-pilarikengän kompaktin rakenteen ansiosta pilarin poikkileikkauksista saadaan jopa 24 prosenttia aiempaa pienempiä, mikä säästää rakennusmateriaaleja ja tehostaa rakennusten tilankäyttöä. Peikko Designer® -suunnitteluohjelmisto sisältää sekä eurokoodien mukaiset asennusvaiheen ja loppu- ja tulipalotilanteen tarkastelut pilariliitoksille että myös liitosdetaljin vaatimat lisäraudoitukset.

"BOLDA®-pilarikenkä on ensimmäinen tuotejulkistuksemme tänä vuonna, ja uusia tuotteita on tulossa lisää. Uusien pilarikenkien toimitukset ovat jo alkaneet asiakkaillemme Euroopan alueella. Uskomme, että BOLDA®-pilarikenkä vaikuttaa merkittävästi liiketoimintaamme tulevina vuosina. Se varmistaa Peikon edelläkävijäasemaa elementtirakentamisen tuotteiden ja ratkaisujen toimittajana", toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Katso uusi videomme oppiaksesi lisää: BOLDA® - Peikko Bolted Column Connection made even better

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Pilarien pulttiliitokseen käytetään pilarikenkiä ja ankkurointipultteja.
Pilareiden pulttiliitoksilla voidaan helposti asentaa pilarit perustuksiin ja palkkeihin tai tehdä pilari-pilariliitoksia. Liitokset tehdään pilarikengillä ja ankkurointipulteilla. Betonielementtipilareihin valetaan pilarikengät, ja perustuksiin tai muihin pilareihin valetaan ankkurointipultit. Pilarit pystytetään työmaalla ankkurointipulttien päälle ja säädetään oikeaan korkeusasemaan ja pystysuoraksi kiristämällä mutterit ankkurointipultteihin. 

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com