Peikko toimittaa teräsrungon HUSLABin uudisrakennukseen

Peikko toimittaa teräsrungon HUSLABin uudisrakennukseen Meilahteen, johon Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä palvelevan laboratoriokeskuksen. Rakennuksen runko koostuu kuusi- ja kymmenen kerroksisista osista, jotka liittyvät kiinteäksi osaksi vuonna 1965 valmistunutta ja 2008 perusparannettua laboratoriorakennusta. Hankkeen laajuus on noin 22 000 m2. Kohteen rakentamisesta vastaa SRV. Rakennustyöt valmistuvat kesällä 2015. 

Peikon toimitus käsittää 3,3 kilometriä Deltapalkkeja ja yli 300 tonnia muita teräsrakenteita, pääosin liittopilareita. Peikko vastaa myös kantavan teräsrungon ja betonielementtien asennustyöstä. Kohteen seinäelementit toimittavat Laatta-Betset Oy, Laukaan Betoni Oy sekä ontelolaatat Parma Oy. Peikon toimitukset ajoittuvat loppuvuoteen 2013 ja rungon asennus valmistuu syyskuussa 2014. 

”Olemme ylpeitä siitä, että Peikon teräsrunkoratkaisu valittiin HUSLABin uudisrakennukseen. Peikon joustava ja räätälöity toimituskokonaisuus käsitti tässä kohteessa teräsrungon sisältäen myös rungon ja betonielementtien asennuksen. Voimme tarjota asiakkaillemme tarvittaessa myös kokonaisratkaisun asennuksineen, ja tässä kohteessa se oli tehokkain ja sopivin ratkaisu rakennuttajan tarpeisiin” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila.  

  

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, puh. 0500 844 063, sähköposti: [email protected] 

Matti Vartiainen, liiketoimintapäällikkö, liittorakenteet, Peikko Finland Oy, puh. 040 7765 127, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritysPeikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2012 oli 113 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja:www.peikko.com.