Peikko toimittaa runkojärjestelmänsä suureen monitoimitalohankkeeseen Ruotsin Växjöhön

Peikko Groupin ruotsalainen tytäryhtiö Peikko Sverige AB on saanut merkittävän tilauksen runkojärjestelmästä Ruotsin Växsjöhön rakennettavaan ICON-hankkeeseen. Tilaus käsittää 5 kilometriä Deltapalkkeja ja 720 tonnia liittopilareita ja muita rungon teräsrakenteita. Toimitukset ajoittuvat elokuun 2016 ja maaliskuun 2017 välille. Peikko vastaa rakennuksen rungon suunnittelusta ja stabiliteetista.  

”On hienoa, että Peikko on mukana tässä suuressa monitoimitalohankkeessa. ICON on arkkitehtonisesti erittäin vaativa kohde. Peikon runkojärjestelmällä kompleksin eri muodot saatiin toteutettua joustavasti. Runkojärjestelmämme on jykevä, mutta samalla nopea asentaa ja rakenteellisesti palosuojattu. Se tarjoaa joustavat tilaratkaisut rakennuksen koko elinkaaren ajalle, mikä tämän tyyppisessä monitoimitalohankkeessa on ehdoton vaatimus”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

ICON Växjö on osa laajempaa hankekekokonaisuutta nimeltään Arenastaden. ICON-kompleksi käsittää

37 000 m2 ja sen korkein osa on 19-kerroksinen. Monitoimitaloon tulee hotelli, keilahalli, kylpylä, ravintoiloita, toimistotilaa, koulu ja asuinhuoneistoja. Hankekehittäjänä toimii APP Equity AB, rakennessuunnittelusta vastaa HC con AB ja arkkitehtisuunnittelusta Samrén & Månsson AB. Prefabsystem Syd toimittaa betonielementit ja vastaa rungon pystytyksestä. Kohde valmistuu vuonna 2018.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Jan Lindén, Managing Director, Peikko Sverige AB,
GSM +46 768 24 07 00, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaan, hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.