Peikko toimittaa runkojärjestelmän SEB-pankin uuteen toimistorakennukseen Ruotsissa

Peikko Groupin ruotsalainen tytäryhtiö Peikko Sverige AB on saanut merkittävän tilauksen SEB-pankin uuden toimistorakennuskompleksin runkojen toimittamisesta Solnan Arenastadeniin Tukholman ulkopuolelle. Toimitus käsittää yli 13 kilometriä Deltapalkkeja ja liittopilareita. Toimitukset ajoittuvat huhtikuun 2015 ja toukokuun 2016 väliselle ajalle. Rakennukset valmistuvat tammikuussa 2018. Peikon asiakas projektissa on betonielementtivalmistaja Strängbetong AB, joka vastaa rakennusten runkotoimituksesta. 

Hanke koostuu kolmesta rakennuksesta jotka yhdessä käsittävät 90 000 m2. Kyseessä on yksi suurimmista toimitilahankkeista Ruotsissa. Valmistumisen jälkeen rakennuskompleksissa tulee työskentelemään 4400 työntekijää. Hankekehittäjä on Fabege AB ja kohteen rakentamisesta vastaa Veidekke Bygg AB. Rakennukset tullaan sertifioimaan BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmän mukaisesti Excellent-tasolle. 

“Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana näin merkittävässä hankkeessa yhdessä Strängbetongin kanssa. Peikon Runkojärjestelmä tarjoaa nopean ja joustavan tavan toimistorakennusrungon rakentamiseen. Se mahdollistaa avoimet ja muuntojoustavat tilat rakennusten koko elinkaaren ajan” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Jan Linden, Managing Director, Peikko Sverige AB,
puh. +46 768 240 700, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikon runkojärjestelmä on joustava, räätälöity ratkaisu, joka sopii erityisesti monikerroksisiin rakennuksiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, kouluihin, hotelleihin, pysäköintitaloihin, ostoskeskuksiin ja asuinrakennuksiin. Runkojärjestelmä koostuu Deltapalkeista, liittopilareista sekä muista rakennuksen teräsrakenteista. Runkojärjestelmä mahdollistaa hoikan ja tilaa säästävän rakenneratkaisun, jonka vuoksi se on kustannustehokas. Runkojärjestelmän komponenteilla on CE-merkintä standardin EN 1090-1 -mukaisesti ja palonkestävyys paloluokkaan R180 asti. Peikon runkojärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Peikon toimitus käsittää suunnittelun, valmistuksen ja tarvittaessa myös asennuksen. 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.