Peikko toimittaa liittorungon Tikkurilan asemakeskukseen

Peikon liittorunko on valittu Vantaan Tikkurilaan rakennettavaan asemakeskuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Kohteen rakentamisesta vastaa YIT Rakennus Oy, arkkitehtisuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja rakennesuunnittelusta Finnmap Consulting Oy. Peikko Finland Oy:n toimittama liittorunko sisältää 2,6 kilometriä Deltapalkkeja ja noin 260 tonnia teräsrakenteita, pääosin liittopilareita, joiden toimitukset ajoittuvat loppukeväseen 2013. 

Asemakeskus on monikäyttöinen rakennus, johon sijoitetaan julkisen liikenteen tiloja, toimisto-, liike-, pysäköinti- ja teknisiä- sekä rakennuksen käytön ja huollon edellyttämiä tiloja.Rakennuskompleksin kokonaislaajuus on noin 56 300 m², josta toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa noin 33 200 m². Ensimmäinen vaihe on loppuvuodesta 2014 valmistuva 12-kerroksinen rakennus, johon tulee muun muassa päivittäistavarakauppa ja liike- ja toimistotiloja. 

“Peikon liittorungon etuna on sen joustavuus ja nopeus – se on kustannustehokas tapa rakentaa runko ja varmistaa tilojen muuntojoustavuus niiden koko elinkaaren ajan. Toimitilamarkkinoilla nämä edut ovat ehdottoman tärkeitä niin rakennuttajalle kuin tilojen loppukäyttäjille”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto.  

 

Lisätietoja:
Mikko Kuusilehto, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 044 712 586,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan ja liittopalkkeihin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja www.peikko.com. 

Peikon liittorunkokonsepti käsittää Deltapalkit, liittopilarit ja teräsrakenteet, jotka yhdessä muodostavat joustavan liittorungon. Liittorunko soveltuu erinomaisesti esimerkiksi toimisto- ja liikerakennuksiin. Sen mahdollistamat pitkät jännevälit ja matalat välipohjarakenteet tarjoavat merkittäviä etuja rakennusprosessissa ja tilojen loppukäytössä – talotekniikalle jää runsaasti tilaa, asennustyö on helppo toteuttaa ja tilojen käyttötarkoitusta on helppo muuttaa. Lisätietoja: www.peikko.fi/runkojarjestelma.