Peikko toimittaa liittorungon Malmön yliopiston laajennusosaan

Peikko Group Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Peikko Sverige AB on saanut merkittävän liittorunkotilauksen Malmön yliopiston laajennusosaan. Kohteeseen toimitetaan 4,5 kilometriä Deltapalkkeja ja 2,3 kilometriä liittopilareita. Toimitukset ajoittuvat keväälle 2013. 

Yliopiston laajennusosa nk. Niagara-korttelissa Malmön kampuksella käsittää 3 rakennusta joiden yhteenlaskettu koko on 20 000 m³. Rakennuttajana kohteessa on Akademiska Hus, arkkitehtisuunnittelusta vastaa tanskalainen Lundgaard & Tranberg, rungon toimittaa Östra Vrams Smide Ab ja betonielementit Starka AB 

Peikon Deltapalkit, liittopilarit ja teräsrakenteet muodostavat yhdessä joustavan liittorakennerungon. Se on kustannustehokas ja nopeasti pystytettävä runkoratkaisu. Matalat välipohjat mahdollistavat nopeat ja helpot LVIS-asennukset ja muuntojoustavat tilat rakennuksen koko elinkaaren ajalle. Malmön yliopiston laajennusosassa Deltapalkkien integroidut reunamuotitukset mahdollistivat vaativien julkisivumuotojen toteuttamisen helposti ja nopeasti.   

”Olemme ylpeitä että liittorunkoratkaisumme valittiin tähän merkittävään hankkeeseen. Peikon liittorunko on osoittautunut ratkaisuksi, joka soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa on tiukka aikataulu ja arkkitehtonisesti haastavia julkisivumuotoja”, kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 oli 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.