Peikko toimittaa liitososia Tate Modern -museon uuteen rakennukseen Lontossa

Peikko Group toimittaa merkittävän määrän liitososia Tate Modern -museon uuteen rakennukseen Lontoossa. Yli 3 000 Peikko-liitososaa – piilokonsoleita, palkkikenkiä, pilarikenkiä ja ankkurointipultteja – toimitettiin rakennuksen betonielementtirunkoon. Tate Modernin uusi rakennus sijaitsee nykyisen museon eteläpuolella. Rakennuksesta tulee 65 metriä korkea käsittäen 11 kerrosta ja yhteensä 23 000 m2 uutta näyttelytilaa joka kasvattaa museon kokoa 60 prosentilla. 

Uuden, arkkitehtonisesti kunnianhimoisen ja vaativan rakennuksen on suunnitellut myös alkuperäisen Tate Modern -museon suunnitellut arkkitehtitoimisto Herzog & de Meuron. Kohteen rakennesuunnittelusta vastaa Ramboll Engineering London. Betonielementit toimittaa belgialainen Loveld, jonka toimituslaajuuteen kuuluuvat rakennuksen betonielementtirunko ja julkisivuelementit. Vakioliitososien lisäksi Peikko toimitti kohteeseen myös räätälöityjä PCs-konsoleita käytettäväksi julkisivujen kaltevissa pilareissa. Rakennuksen julkisivuista neljä on kaltevaa ja neljä kohtisuoraa. 

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Peikko valittiin toimittajaksi tähän merkittävään maamerkkiprojektiin Lontoossa. Näkymättömät betonirakenteiden liitokset olivat tärkeä tekijä visuaalisesti haasteellisessa kohteessa. Peikon pilariliitos- ja piilokonsoliratkaisut tarjoavat selkää lisäarvoa – ylivoimaisen säädettävyyden, helpon valun elementtitehtaalla sekä yksinkertaisen ja nopean asennuksen työmaalla. Myöskään erillistä paloeristystä ei tarvita ja liitokset jäävät siististi betonipinnan alle.” kertoo Peikko Groupin myynti- ja markkinointijohtaja Raimo Lehtinen. 

 

Lisätietoja:
Raimo Lehtinen, Director, Sales and Marketing, Peikko Group Oy, GSM 040 520 9260,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2012 oli 113 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.