Peikko toimittaa liitososia maailman suurimpaan alumiininsulatuslaitokseen Bahrainissa

Peikko Groupin saudiarabialainen tytäryhtiö Al Rashed Peikko LLC on saanut huomattavan liitososatilauksen Bahrainissa sijaitsevan alumiininsulatuslaitoksen laajennukseen. Tilaus käsittää yli 10 000 kpl pilariliitoksissa käytettäviä HPKM®-pilarikenkiä sekä HPM®-ankkurointipultteja. Toimitukset kohteeseen ovat alkaneet ja ne jatkuvat vuoden 2017 ajan. Uuden sulatuslinjaston on arvioitu käynnistävän toimintansa vuoden 2019 alkupuolella.

Hankekehittäjänä toimii Aluminium Bahrain (ALBA), ja pääurakoitsija on Nass Contracting. Bechtel Corporation vastaa hankkeen toteutuksesta sekä rakennesuunnittelusta. Suurimmat hankkeen betonielementit valmistaa Nass Contracting kohteen yhteyteen perustetulla elementtitehtaalla. Muut elementit valmistaa Delmon Precast. Rakenteilla oleva sulatuslinjasto on laitoksen kuudes, ja sen myötä Aluminium Bahrain tulee olemaan maailman suurin yksittäinen alumiininsulatuslaitos.  

“Kyseessä on yksi suurimmista teollisuushankkeista Bahrainissa, ja se on vahvasti Bahrainin hallituksen tukema. Olemme todella tyytyväisiä, että Peikko valittiin toimittajaksi tähän massiiviseen hankkeeseen. Valintaan vaikuttivat pilariliitoksemme takaama kookkaiden pilarien nopea ja turvallinen pystytys, mikä selkeästi nopeuttaa runkovaihetta, sekä pilariliitosten rakennesuunnittelua nopeuttavat suunnittelutyökalumme”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Antti Rousku, toimitusjohtaja, Al Rashed Peikko LLC,
mobile: +966 56 683 8633, email: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.