Peikko toimittaa liitososat Suomen suurimpaan betonielementtirunkoiseen rakennukseen

Peikko Finland Oy on saanut merkittävän tilauksen betonielementtirakentamisessa käytettävistä liitososista. Peikko toimittaa seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä yli 800 tonnia erilaisia liitososia – pilarikenkiä, ankkurointipultteja sekä kiinnityslevyjä ja -osia – betonielementtejä valmistaville Betonimestarit Oy:lle ja Lujabetoni Oy:lle ja myös suoraan kohteen rakennustyömaalle. 

Kohde on Pohjois-Sipoon Bastukärriin rakennettava jättikokoinen SOK:n logistiikkakeskus, jonka elementtiurakoitsijoiksi on valittu Betonimestarit ja Lujabetoni. Kohteen rakennustyöt ovat jo alkaneet. Logistiikkakeskus on Suomen kaikkien aikojen suurin betonielementtirunkoinen rakennus, jonka kokonaispinta-ala on noin 189 000 neliömetriä. Logistiikkakeskuksen urakoi Lemminkäinen Talo Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n muodostama työyhteenliittymä TYL Freeway.

”Peikko on pitkäaikainen toimittaja sekä Lujabetonille että Betonimestareille. Olemme erittäin iloisia, että Peikko valittiin liitososatoimittajaksi tähän kaikkien aikojen suurimpaan betonielementtirunkoiseen rakennusprojektiin Suomessa. Tässä hankeessa Peikon toimituskyvyllä on suuri merkitys, sillä toimitusvarmuus korostui myös SOK:n elementtitoimittajavalinnassa.” kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila. 

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, GSM 0500 844 063,
sähköposti: [email protected] 

Antti Rousku, liiketoimintapäällikkö, liitososat, Peikko Finland Oy, GSM 044 712 3587
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritysPeikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2012 oli 113 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 900 ammattilaista.Lisätietoja:www.peikko.com.