Peikko toimittaa komponentteja maailman suurimpaan sellutehdashankkeeseen Uruguayssa

Peikko on saanut useita merkittäviä tilauksia sellutehdasprojektiin Uruguayn Punta Pereirassa, Etelä-Amerikassa. Rakenteilla oleva sellutehdas Montes del Plata on chileläisen Araucon ja Stora Enson yhteisyritys, joka tulee käynnistyessään alkuvuonna 2013  tuottamaan vuosittain 1,3 miljoonaa tonnia sellua. Hanke käsittää sellutehtaan, syväsataman ja uudistuvaan energiaan perustuvan voimalaitosyksikön.

Peikko on toimittanut projektiin erilaisia elementtirakentamisessa käytettäviä kiinnitysosia kuten pilarikenkiä, ankkurointipultteja, kiinnityslevyjä ja betoniteräsjatkoksia. Kokonaisuudessaan toimitusten odotetaan ylittävän 300 tonnia. Peikko tekee projektissa yhteistyötä useiden eurooppalaisten konevalmistajien ja insinööritoimistojen kanssa (esim. Pöyry ja Andritz), paikallisen insinööritoimisto CSI:n, rakennusyhtiöiden Teyma, Saceem ja Salfa sekä elementtivalmistajien Schmidt (Uruguay) ja Astori (Argentiina) kanssa. Peikon Espanjan tytäryhtiö Peikko Spain SL vastaa projektista Peikon osalta.

“Olemme ylpeitä, että olemme mukana näin suuressa ja vaativassa projektissa. Peikolla ei vielä ole omaa toimintaa Etelä-Amerikassa, vaan tällä hetkellä toimintaa kehittää Espanjan tytäryhtiömme. Tulevat vuoden näyttävät koska ja missä tulemme aloittamaan oman toiminnan alueella.” kertoo Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja: 
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, Puh. + 358 50 384 3001,
sähköposti: [email protected]

Enrique Hernandez, Managing Director, Peikko Spain SL.,
Puh. + 34 606425939, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden kiinnitystekniikkaan ja liittopalkkeihin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikollla on tytäryhtiöt 30 maassa Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 8 maassa ympäri maailmaa. Peikon liikevaihto vuonna 2011 ylitti 105 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 800 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.