Peikko toimittaa huomattavan tilauksen ostoskeskushankkeeseen Riikassa, Latviassa

Peikko Groupin liettualainen tytäryhtiö UAB Peikko Lietuva on saanut huomattavan tilauksen viihde- ja ostoskeskus Akropolen rakennushankkeeseen Latvian Riikassa. Tilaus käsittää yli 176 tonnia PSB-lävistysraudoitusjärjestelmiä, 100 tonnia kiinnitystuotteita, yli 3 000 kappaletta perustusliitoksia sekä 3 500 tonnia teräsrakenteita. Toimitukset kohteeseen ovat alkaneet, ja hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 aikana.

Hankekehittäjänä toimii SIA M257 ja arkkitehtuurisesta suunnittelusta vastaa Sarma & Norde Arhitekti. Hankkeen pääurakoitsijat ovat SIA Merks (Latvia) ja UAB Mitnija (Liettua). Akropole tarjoaa monimuotoisesti palveluita ja viihdettä, ja se tulee olemaan yksi Riikan uudenaikaisimmista ostoskeskus- ja toimistorakennuksista. Hanke täyttää kansainvälisen BREEAM-sertifikaatin kriteerit, minkä vuoksi rakentamisen laatuvaatimukset ylittävät Latvian paikallisen lainsäädännön asettamat vaatimukset.   

“Akropole on Peikon toistaiseksi merkittävin hanke Baltian maissa, ja sen rakentamisessa hyödynnetään monipuolisesti useita Peikon ratkaisuja. Hankkeessa käytetään PSB-lävistysraudoitusjärjestelmiä poikkeuksellisella tavalla rakennuksen perustuksissa, mikä lisää perustusten kestävyyttä. Tällöin kaivuutöiden määrä vähenee, samoin kuin tarvittavien muiden rakennusmateriaalien, kuten betonin, tarve. Tämänkaltainen innovatiivinen rakennustapa on ympäristöystävällinen, sekä aiheuttaa kokonaisvaltaisesti merkittävää kustannus- ja ajansäästöä”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,  puh: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Pāvels Čujanovs, toimitusjohtaja, Peikko Latvia, puh: +371 2203 0958, email: [email protected]

Paulius Bulota, toimitusjohtaja, Peikko Lietuva, puh: +370 615 40797, email: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 500 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.