Peikko toimittaa Deltapalkkeja ja liitososia merkittävään museoprojektiin Riiassa

Peikko Group Oy:n latvialainen tytäryhtiö Peikko Latvia SIA on saanut merkittävät tilaukset, jotka käsittävät 2,1 kilometriä Deltapalkkeja ja suuren määrän erilaisia betonirakenteissa käytettäviä liitososia Latvian Riikaan rakennettavaan museoiden varastokeskukseen. Toimitukset ajoittuvat syksyyn 2016. Keskus valmistuu vuonna 2018. 

Uusi museo-varastokeskus on arkkitehtoniselta muodoltaan erityislaatuinen. Se tarjoaa modernin infrastruktuurin Latvian kansallishistoriallisen museon, kirjallisuuden ja musiikin museon sekä kansallistaidemuseon kokoelmille. Tiloja käytetään kokoelmien säilyttämiseen, rekisteröintiin ja entisöintiin sekä myös näyttelytiloina. Kohteen hankekehittäjänä toimii SJSC State Real Estate ja urakoinnista vastaa RERE Grupa. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Bureau of architects KRASTS ja rakennesuunittelusta KONSTRUKTORIKS. Consolis toimittaa kohteen betonielementit. Kokonaisuudessaan museokompleksin tilat käsittävät 30 330 m2

“On hienoa, että Deltapalkki valittiin tämän merkittävän museorakennuksen runkoratkaisuun. Deltapalkin edut toteutuvat tässä kohteessa hienolla tavalla – Deltapalkki tarjoaa avointa ja muuntojoustavaa tilaa rakennuksen koko elinkaaren ajalle ja matala välipohjarakenne jättää tilaa teknisille asennuksille. Tilaus on myös Peikko Latvian historian suurin yksittäinen tilaus”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM 050 384 3001, email: [email protected] 

Martins Studers, Managing Director, Peikko Latvia SIA
GSM: +371 2912 4653, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.