Peikko toimittaa DELTABEAM®-välipohja­järjestelmän pientalo­hankkeeseen Yhdistyneissä Arabiemiraateissa

Peikko Group Oy:n tytäryhtiö Yhdistyneissä arabiemiraateissa, Peikko Gulf LLC, on saanut huomattavan tilauksen Sun Island -pientalohankkeeseen Sharjahissa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Tilaus käsittää 5,5 kilometriä DELTABEAM®-liittopalkkeja, sekä huomattavan määrän HPM®-ankkurointipultteja. Peikon toimitukset kohteeseen ovat käynnissä, ja ne jatkuvat vuoteen 2019 asti. Hankkeen on arvioitu valmistuvan vuoteen 2021 mennessä.

Sun Island käsittää yhteensä 268 pientaloa, ja se on osa Sharjah Waterfront City -hanketta. Tämä massiivinen hanke rakennetaan kahdeksalle saarelle 36:n kilometrin mittaiselle rantaviivalle, ja se käsittää 18 miljoonan neliömetrin kokoisen alueen. Alueelle rakennetaan hotelleja, 1 500 pientaloa, 95 kerrostaloa sekä asuin- että toimistokäyttöön, ostoskeskuksia ja viihdekeskuksia. Sun Cityn hankekehittäjänä toimii Sharjah Oasis Real Estate Development, ja Naga Architects vastaa rakennesuunnittelusta. Pääurakoitsija on Tech-Construction, ja hankkeen betonielementit valmistaa Abu Dhabi Precast.   

“Jos rakenteessa olisi käytetty betonielementtipalkkeja, olisi lisäksi tarvittu tukipalkkeja. Hankkeen rakennevaatimukset kuitenkin edellyttivät matalaa välipohjarakennetta. Päädyimme käyttämään perinteisestä poikkeavia rakenneratkaisuja, jotta kykenimme vastaamaan vaatimuksiin tinkimättä muotoilusta. Valitsimme Peikon innovatiivisen DELTABEAM®-välipohjajärjestelmän, joka mahdollistaa talojen ulokkeiset julkisivumuodot. Tasainen välipohjarakenne ilman leukapalkkeja mahdollistaa huoneenkorkuiset ikkunaelementit sekä liukumekanismilla avattavat seinäelementit”, kuvailee Naga Architects:n edustaja Hazan.

“Peikon DELTABEAM® on joustava ja monipuolinen ratkaisu, joka yhdistää täydellisesti nopean asennuksen, arkkitehtonisesti haastavat muodot, sekä matalat välipohjat. Se mahdollistaa hoikat ja kevyet rakenneratkaisut, ja näiden mukanaan tuomat säästöt rakennusajassa ja kustannuksissa. Teräspalkin ja betonivalun muodostama liittorakenne mahdollistaa pitkät jännevälit, jotka tuovat muuntojoustavuutta avoimiin tiloihin”, kuvailee Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM: 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Radovan Endel, toimitusjohtaja, Peikko Gulf LLC, GSM:  +971 50 279 2215, sähköposti: [email protected]

Jakelu: Keskeinen media, Peikon internetsivut

Lisätietoa ja virtuaalikierros Sharjah Waterfront City:ssä:  http://swfcity.com/

 

DELTABEAM®-liittorunko on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. DELTABEAM®-liittorungon avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. DELTABEAM®-liittorungon avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua. 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja sertifioitua tuotantoa 7 maassa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2017 oli 188 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 600 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.