Peikko toimittaa 7,7 kilometriä Deltapalkkeja Carlsberg City -projektiin Tanskaan

Peikko Groupin tanskalainen tytäryhtiö Peikko Danmark on saanut merkittävän Deltapalkkitilauksen. Tilaus käsittää 7,7 kilometriä Deltapalkkeja ja 1500 tonnia muita teräsrakenteita Kööpenhaminan keskustaan rakennettavaan Carlsberg City (Carlsberg Byen) -hankkeeseen. Carlsberg City rakennetaan vanhan Carlsbergin panimon tontille. Alue rakennetaan seuraavien 10–15 vuoden aikana ja valmistuessaan se tulee olemaan pinta-alaltaan 600 000 m2 käsittäen asuinhuoneistoja, kauppoja, toimistoja sekä urheilu-, koulutus- ja kulttuuritiloja. Peikon ensimmäiset toimitukset työmaalle ajoittuivat loppuvuoteen 2013 ja toimitukset tulevat jatkumaan koko vuoden 2014 ajan. 

Hankkeen ensimäinen vaihe käsittää 3 rakennusta joiden bruttopinta-ala on 101 000 m2. Yksi rakennuksista on 100 metriä korkea ja 29 kerrosta käsittävä torni, jonka välipohjien kantavan rakenteen keskeisen osan muodostavat Peikon Deltapalkit. Tornista tulee valmistuessaan Tanskan korkein asuinrakennus. Ensimmäisen vaiheen rakennuksesta vastaa NCC Construction Danmark ja rakennesuunnittelusta Rambøll Danmark. 

”Carlsberg City on Peikko Danmarkin historian suurin yksittäinen toimitus. Olemme ylpeitä siitä, että NCC ja Rambøll valitsivat Deltapalkin toteuttamaan tämän massiviisen ja haastavan kohteen matalan välipohjarakenteen” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM 050 384 3001, sähköposti:  [email protected]
Jonas Høg, Managing Director, Peikko Danmark APS,
Mobile +45 5120 5658, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com