Peikko toimittaa 6,6 kilometriä Deltapalkkeja Aalto-yliopiston laajennukseen

Peikko Finland toimittaa Deltapalkit mittavaan Aalto-yliopiston laajennukseen Espoossa. Toimituslaajuus käsittää 6,6 km Deltapalkkeja sekä muita teräsosia uuteen Väre-kampukseen. Toimitukset ensimmäistä rakennusvaihetta varten alkoivat maaliskuussa 2016 ja jatkuvat toisen vaiheen osalta toukokuuhun 2017.

Hankkeen rakennuttajana toimii Aalto Yliopistokiinteistöt. Projektin urakoitsijana toimii SRV ja A-Insinöörit Rakennuttaminen on vastuussa projektinjohdosta. Rakenteiden betonielementit valmistavat Parma sekä Betonimestarit. Hankkeen rakennesuunnittelun on tehnyt Wise Group ja Väreen arkkitehtuurista vastaa arkkitehtitoimisto Verstas. Kampuksen 34,000 m2 laajennuksen on arvioitu valmistuvan vuonna 2019. Väreestä tulee Aalto-yliopiston uusi keskipiste, joka yhdistää yliopiston metroasemaan sekä kaupallisiin palveluihin.

”Projekti on arkkitehtuurisesti erittäin monipuolinen ja rakenteellisesti haastava, joka perustuu Alvar Aallon suunnittelemaan päärakennukseen ja kirjastoon. Deltapalkin joustavuus mahdollistaa hankkeessa monipuoliset muuntojoustavat opetustilat sekä avoimet julkiset tilat. Deltapalkki tuki hankkeen rakennesuunnittelua myös kaikkien haastavimipienkin muotojen osalta, mahdollistaen uniikin arkkitehtuurin ja näin luoden uuden ilmeen koko Otaniemen kampukselle.”, toteaa Peikko Finlandin toimitusjohtaja Esa Rusila.

 

Lisätietoja:

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy,
GSM +358 500 844 063, sähköposti: [email protected]

 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua. 

 

Peikko Group lyhyesti:

Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2016 on noin 170 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 400 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.