Peikko toimittaa 6,5 km Deltapalkkeja toimistorakennus­hankkeeseen Tanskassa

Peikko Group Oy:n tanskalainen tytäryhtiö Peikko Denmark Aps on saanut merkittävän tilauksen. Yhtiö toimittaa Kööpenhaminaan rakennettavaan toimistorakennuskompleksiin 6,5 kilometriä Deltapalkkeja. Toimitukset ajoittuvat elokuun lopun 2016 ja huhtikuun 2017 välille. 

OPP – Kalvebod Brygge käsittää valmistuessaan 41 000 m2 toimistotilaa ja kaksikerroksisen 20 000 m2 kokoiset pysäköintitilat. Toimistokompleksi muodostuu neljästä toisiinsa lasisten siltojen avulla liitettystä rakennuksesta. Valmistuessaan se tarjoaa työskentelytilat neljälle julkiselle laitokselle. Rakennuttajana toimii Danish Property Agency. Arkitema Architects A/S vastaa kohteen arkkitehtisuunnittelusta ja MOE A/S rakennesuunnittelusta. Vuonna 2018 valmistuvan hankkeen rakentamisesta vastaa A. Enggard A/S. 

“Deltapalkilla toteutettu matala välipohjarakenne oli ehdottoman tärkeä, kun maanalaisten pysäköintikerrosten kerroskorkeus haluttiin pitää mahdollisimman matalana. Toimistokerroksissa pitkät jännevälit mahdollistava Deltapalkki mahdollisti avoimet ja muuntojoustavat tilat loppukäyttäjien tarpeisiin”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.  

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM: +358 50 384 3001, email: [email protected] 

Jonas Høg, Managing Director, Peikko Denmark Aps,
Mobile: +45 5120 5658, email: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.