Peikko toimittaa 4,2 km Deltapalkkeja TAYS:n uuteen D-rakennukseen

Peikko Finland Oy on saanut merkittävän tilauksen joka käsittää 4,2 kilometriä Deltapalkkeja. Palkit toimitetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) uuteen D-rakennukseen. Toimitukset ovat alkaneet huhtikuussa 2016 ja ne jatkuvat kevääseen 2017 saakka. Deltapalkkien lisäksi Peikko toimittaa kohteeseen erilaisia betonirakentamisen liitososia. D-rakennus otetaan käyttöön tammikuussa 2020. 

“On hienoa, että Deltapalkki on valittu TAYS:n D-siiven runkorakenteeseen. Deltapalkin edut sairaalakohteissa ovat selkeät – pitkät jännevälit tarjoavat muuntojoustavuutta rakennuksen koko elinkaaren ajalle ja palkin matala profiili jättää tilaa teknisille asennuksille, joita sairaalakohteissa on runsaasti”, kertoo Peikko Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Rusila. 

Uusi D-rakennus käsittää 27 000 m2 yhdeksässä kerroksessa. Se rakennetaan vanhan D-rakennuksen tilalle keskussairaalan etupihalle. Uusi rakennus liittyy valmistuttuaan osaksi jo toimivaa sairaalaa. D-rakennukseen sijoittuvat raskaana olevien, synnyttäjien ja vastasyntyneiden hoito, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien hoito, verisuonikirurgia, toimenpideradiologia, laboratorion näytteenotto sekä pääaula ja välinehuolto. Kohteen rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit Rakenne ja arkkitehtisuunnittelusta työyhteenliittymä Uki Arkkitehdit ja Tähti-Set. Kohteen projektinjohdosta ja urakoinnista vastaa SRV. 

 

Lisätietoja:
Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, puh. 0500 844 063,  
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.