Peikko toimittaa 3 kilometriä Deltapalkkeja asuinrakentamiskohteeseen Itävaltaan

Peikko Groupin itävaltalainen tytäryhtiö Peikko Austria GmbH on saanut merkittävän Deltapalkkitilauksen. Yhtiö toimittaa 3 kilometriä palkkeja asuinrakentamiskohteeseen Sankt Pölteniin, joka sijaitsee 60 kilometriä Wienin ulkopuolella. Tilaukseen sisältyy myös erilaisia betonirakentamisessa käytettäviä liitososia. Toimitukset alkavat huhtikuussa 2016 ja jatkuvat aina vuoden loppuun asti. 

Kohteen hankekehittäjänä toimii BWSG, projektinhallinnasta vastaa SMAQ GmbH (raum & kommunikation GmbH / ARTEC Architekten / wup architektur zt-gmbh wimmerundpartner) ja rakennesuunnittelusta Bollinger, Grohmann & Schneider. Betonielementit toimittaa Oberndorfer. Kohteesta järjestetyn arkkitehtikilpailun voittivat ARTEC Architekten and wup architektur zt-gmbh wimmerundpartner. Kohteen neljä asuinrakennusta on yhdistetty toisiinsa siltojen avulla. Yhteistä asuin pinta-alaa 185 huoneistossa on 15 500 m2. Rakennukset valmistuvat marraskuussa 2017. 

“Olemme iloisia saadessamme olla osallisina tässä innovatiivisessa hankkeessa. Tulevaisuudessa muuntojoustavuus tulee nousemaan erittäin tärkeäksi tekijäksi myös asuinrakentamisessa. Deltapalkki mahdollistaa pitkät jännevälit ja avoimet muuntojoustavat tilaratkaisut. Tila voidaan käyttää joustavasti eri asuntokokojen tarpeiden mukaan. Deltapalkin mahdollistaman matalan välipohjarakenteen takia tekniset asennukset on helppo toteuttaa ja ne eivät vie huoneistojen kerroskorkeutta.”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

  

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Reinhard Ertl, Managing Director, Peikko Austria GmbH,
GSM: +43 664 3418475, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.