Peikko toimittaa 2,4 km Deltapalkkeja Tromsøn yliopiston laajennukseen

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge on saanut merkittävän tilauksen, joka käsittää 2,4 kilometriä Deltapalkkeja. Palkit toimitetaan Norjan Tromsøn yliopiston laajennukseen. Toimitukset ajoittuvat loppusyksyyn 2016. 

Yliopiston laajennus käsittää 19 000 m2 uutta tilaa lääketieteelliselle tiedekunnalle. Vanha osa vuodelta 1980 kunnostetaan laajennuksen yhteydessä. Hankekehittäjänä toimii Statsbygg, rakennesuunnittelusta vastaa COWI ja arkkitehtisuunnittelusta RATIO arkitekter. Kohteen rakentamisesta vastaa Bjørn Bygg. Laajennusosa valmistuu vuonna 2018. 

“Deltapalkkia käytettiin vuonna 2013 Tromsøn yliopiston laajennuksessa ja se osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. On hienoa, että Deltapalkki on taas valittu yliopiston uuteen laajennukseen. Deltapalkin edut näissä kahdessa kohteessa ovat selkeät, tärkeimpinä nopea rakennusaika, palkkien sisäänrakennettu palosuojaus sekä joustavat tilaratkaisut mahdollistavat pitkät jännevälit”, kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001,
Sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.  

Peikko Group lyhyesti:Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 155 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.