Peikko toimittaa 2,2 km Deltapalkkeja sairaalahankkeeseen Saudi-Arabiassa

Peikko Group Oy:n Saudi-Arabiassa toimiva tytäryhtiö Al Rashed Peikko LLC on saanut merkittävän Deltapalkki-tilauksen Riyadhiin rakennettavaan AMC Hospital -pitkäaikaispotilaiden sairaalaan. Tilaus käsittää 2,2 kilometriä Deltapalkkeja ja erilaisia betonirakentamisessa käytettäviä liitososia. Toimitukset ovat alkaneet tammikuussa 2017 ja ne jatkuvat kesään saakka. 

Projektin hankekehittäjänä toimii Anfas Medical Care ja rakentamisesta vastaa Construction and Planning Co. Ltd. Arkkitehti- ja rakennesuunnittelun on tehnyt Arabtech Jardaneh and Partners joka toimii Engineering Consultancy / AJ Saudi:n lukuun. Betonielementit projektiin toimittaa AlRashid Abetong. Kooltaan 25 000 m2 käsittävä 120-vuodepaikkainen pitkäaikaissairaille suunnattu sairaala valmistuu vuonna 2018. 

“Sairaalan arkkitehtuuri edellytti matalan välipohjarakenteen käyttämistä, ja Peikon Deltapalkki oli kohteeseen parhaiten soveltuva vaihtoehto. Deltapalkkeja ja Peikon liitososia käyttämällä rakennuksen runko saadaan nopeasti pystytettyä ja hankkeen tiukka aikataulu toteutettua”, kertoo Al Rashed Peikko LLC:n toimitusjohtaja Antti Rousku. 

 

Lisätietoja:
Antti Rousku, toimitusjohtaja, Al Rashed Peikko LLC,

GSM: +966 56 683 8633, sähköposti: [email protected] 

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy,
puh. 050 384 3001, email: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Deltapalkki on Peikon liittopalkkijärjestelmä joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Deltapalkin avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 millimetriä, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. Deltapalkin avulla voidaan toteuttaa helposti myös erilaisia ulokkeita ja muita haastavia julkisivumuotoja ilman paikallavalua.   

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin laskutus vuonna 2016 oli 173 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1 400 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.