Peikko toimittaa 2,1 kilometriä Deltapalkkeja Norjan Stavangeriin

Peikko Groupin norjalainen tytäryhtiö Peikko Norge AS on saanut merkittävän Deltapalkkitilauksen. Yhteensä 2.1 kilometriä Deltapalkkeja toimitetaan Norjan Stavangeriin Gullfaks-nimiseen toimitilaprojektiin. Gullfaks on osa laajempaa Hinna Park -aluekehityshanketta. Deltapalkkien toimitukset ajoittuvat lokakuun puolivälistä helmikuun 2015 loppuun. Rakennus valmistuu vuoden 2015 lopulla ja se sertifioidaan BREEAM Excellent -luokkaan. 

Gullfaks käsittää 17 800 m2. Kohteen arkkitehtisuunnittelun teki Link Arkitektur AS ja sen rakentaa Kruse Smith AS. Betonielementtitoimittaja on Block Berge Bygg. Peikko on toimittanut kohteen elementteihin suuren määrän erilaisia liitososia. 

“Peikko on ollut mukana Gullfaksin suunnittelussa jo hyvin aikaisessa vaiheessa ja myös tässä projektissa Deltapalkin edut ovat osoittautuneet erittäin tärkeiksi. Deltapalkki mahdollistaa matalat välipohjat pitkät jännevälit. Näin LVIS-asennukset voidaan tehdä nopeasti ja tilat ovat muuntojoustavia. Kiitos Deltapalkin sisäänrakennetun palosuojauksen ei työmaalla tarvitse tehdä erillistä palosuojausta. Gullfaksin julkisivujen ulokkeet voitiin toteuttaa helposti Deltapalkkien alalaippaa leventämällä ja hyödyntämällä valmiiksi asennettua reunapellitystä. Näin paikallavalu sujuu nopeasti ja helposti” kuvaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.
  

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001, 
sähköposti: [email protected]

Kjetil Johansen, Managing Director, Peikko Norge AS, puh. 47 951 91 311,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com.