Peikko osti 25 000 neliömetrin tuotantotilat Liettuan Kaunasista

Peikko Group on ostanut Liettuan Kaunasista tuotantotilat, jotka sijaitsevat hyvin lähellä sen nykyistä tuotantolaitosta. Ostetut tilat sijaitsevat Naglio 4 ‑alueella yli viiden hehtaarin tontilla ja ovat kooltaan 25 000 neliömetriä. Kauppa sisälsi myös laitteistoja, esimerkiksi 20 erikokoista siltanosturia. Kiinteistön myyjä on UAB Betonika, joka on osa Consolis-konsernia.

Uusien tilojen myötä Peikolla on mahdollisuus laajentaa Liettuassa valmistamiensa tuotteiden valikoimaa. Ensimmäiseksi lisätään EBEA®-parvekeliitososien valmistuskapasiteettia, ja Peikko Liettuan tehtävänä on toimittaa tätä tuotelinjaa erityisesti Pohjois-Euroopan markkinoille. Toiseksi Peikko kasvattaa ohuempia ja arkkitehtonisempia rakenteita mahdollistavien ATLANT®-liittopilarien tuotantokapasiteettia. 

"Uudet tilat Liettuassa tarjoavat Peikolle vankan perustan jatkaa kasvuaan pohjoismaisilla markkinoilla, ja myös mahdollisuuden tarjota lähellä markkinoita valmistettuja ensiluokkaisia tuotteita ja ratkaisuja. Uskomme, että kiinteistösijoittajat ja arkkitehdit vaativat rakenteisiin uusia, entistä tehokkaampia, mutta myös esteettisempiä ratkaisuja, ja Peikko on valmis vastaamaan tähän haasteeseen”, toteaa Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Paulius Bulota, Managing Director, UAB Peikko Lietuva
Puh. +370 615 40797, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 231 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Vuonna 1965 perustetun Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.     

Peikko Liettua lyhyesti: Peikon Liettuan yksikkö UAB Peikko Lietuva on vuodesta 2006 vastannut erilaisista tuotanto- ja myyntitoiminnoista Liettuan Kaunasissa. Yrityksellä on yli 300 työntekijää tuotannossa, suunnittelussa sekä myynnissä, ja sen vuoden 2020 liikevaihdon odotetaan nousevan 35 miljoonaan euroon.

EBEA®-parvekeliitososa on kantava, eristetty liitoselementti betonirakenteille. Se ehkäisee lämpösiltoja ulokeparvekkeissa ja muissa sovelluksissa, kuten seinissä ja laatoissa. Lämpösiltojen ehkäiseminen ja samalla ulokeparvekkeiden, seinien ja laattojen rakenteellisen eheyden säilyttäminen on haastavaa. EBEA®-parvekeliitososa minimoi lämpöhäviöt ja ehkäisee betonirakenteiden visuaalisia sekä rakenteellisia vaurioita. EBEA®-järjestelmä on hyvin monipuolinen ja tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Peikko hankki Sveitsissä kehitetyn EBEA®-parvekeliitososan tuoteoikeudet maaliskuussa 2019. Tuotetta valmistetaan Peikon tehtaalla Unkarin Piliksessä, ja sen valmistus aloitettiin syyskuussa 2020 myös Liettuan Kaunasissa.

ATLANT®-liittopilari on Peikon oma liittopilari, joka on perinteistä eurokoodipohjaista liittopilaria ohuempi. Peikko hankki Sveitsissä kehitettyjen ATLANT®-liittopilareiden tuoteoikeudet tammikuussa 2020 ja on sen jälkeen toimittanut niitä kymmeniin eri projekteihin Euroopassa.