Peikko ostaa saksalaisen vetotankojen toimittajan BESISTAN

Peikko Group Oy on tehnyt sopimuksen BESISTA International GmbH:n osakkeiden ostamisesta. Yhtiöllä on noin 20 työntekijää, ja kaupassa Peikolle siirtyvät myös mm. tehdastilat ja IPR-oikeudet, kuten patentit ja tavaramerkit. Yrityksen vuosittainen myynti on ollut noin neljän miljoonan euron tasolla. BESISTA International GmbH toimii Bad Bollissa Stuttgartin lähellä Saksassa. BESISTA siirtyy osaksi Peikkoa 2. tammikuuta 2023.  

BESISTA®-veto- ja jäykistystankojärjestelmiä käytetään rakennusten ja muiden kantavien rakenteiden kannatukseen ja jäykistämiseen. Järjestelmä jää yleensä näkyviin, joten se täyttää arkkitehtoniset vaatimukset. Tuotteita käytetään puu-, teräs- ja betonirakenteissa sekä erikoissovelluksissa, kuten julkisivuissa. Tuotevalikoima on Peikolle uusi, mutta se sopii myös monille Peikon nykyisille asiakkaille.

“Kuluneet 37 vuotta olen panostanut BESISTA®-vetotankojen kehittämiseen. On hienoa antaa BESISTA Peikon osaaviin käsiin, ja tulen mielenkiinnolla seuraamaan tulevina vuosina miten luomani BESISTA®-brändi ja tuotteet leviävät maailmalle Peikon kansainvälisen verkoston kautta.“, toteaa BESISTA International GmbH:n perustaja ja myyjä Anton-Peter Betschart.

”Toivotan BESISTA®-tiimin tervetulleeksi Peikolle! Uusien kilpailukykyisten ja valikoimaa hyvin täydentävien tuotteiden tarjoaminen asiakkaille on mahdollisuus Peikon maailmanlaajuiselle myyntiverkostolle. Aika näyttää, miten nopeasti voimme kasvattaa BESISTA®-tuotteiden kansainvälistä myyntiä”, toteaa Topi Paananen, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Christian Gerke, toimitusjohtaja, Peikko Deutschland GmbH
Puh. +49 170 1654736, sähköposti [email protected]

Tobias Althaus, toimitusjohtaja, Peikko Deutschland GmbH
Puh. +49 170 1638168, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 11 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2021 Peikon liikevaihto oli 255 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista, joista Suomessa on 350 työntekijää. Peikon pääkonttori sijaitsee Lahdessa.