Peikko ostaa saksalaisen KHK Verbindetechnik GmbH:n

Peikko Group Oy:n saksalainen tytäryhtiö Peikko Deutschland GmbH on ostanut saksalaisen taontateknologiaan erikoistuneen yhtiön KHK Verbindetechnik GmbH:n. 14 henkilöä työllistävällä KHK:lla on modernit 2 500 m2 tuotantotilat Brotterodessa, keskisessä Saksassa. Peikko ostaa 100 % yhtiön osakkeista ja sen työntekijät jatkavat Peikon palveluksessa. KHK:n omaisuus käsittää raaka-aineita, tuotantolaitteiston sekä tuotanto- ja toimistotilat. 

Yrityskauppa vahvistaa Peikon asemaa erityisesti lävistyksenestosegmentissä. Tällä hetkellä Peikon PSB-lävistysraudoitusjärjestelmän suurin markkina on Keski-Euroopassa. Tämä paikallavalurakentamisessa yleinen tuotesegmentti on Suomessa suhteellisen tuntematon, mutta se on otettu markkinoilla kiinnostuksella vastaan ja Peikko on toimittanut PSB-järjestelmän jo useisiin kohteisiin. Myös Peikon tuulivoimalaperustusratkaisu hyödyntää PSB-teknologiaa. KHK:n oston kautta saadaan PSB-tuotannolle uutta kapasiteettia, jonka avulla toimitusaikoja voidaan lyhentää. Erityisen merkittävää tämä on Keski-Euroopan myynnin osalta. 

“KHK-yrityskauppa mahdollistaa PSB-järjestelmän myynnin kasvattamisen. Se tuo kipeästi tarvittavan, luotettavan ja välittömän kapasiteettilisäyksen tässä meille tärkeässä tuotesegmentissä. Olemme iloisia voidessamme toivottaa KHK:n ammattilaiset/asiantuntijat osaksi Peikon tiimiä”, toteaa Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, GSM 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Hannu Lehtomäki, Managing Director, Peikko Deutschland GmbH, GSM +49 151 193 282 765,
sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2013 oli 126 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1000 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com