Peikko on valittu toimittajaksi Jorvin sairaalan uudisrakennukseen

Peikko on valittu toimittajaksi Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen rakennushankkeeseen. Tilaus käsittää 5,4 km DELTABEAM® Green -liittopalkkeja sekä lähes 80 PETRA® Green -ontelolaattakannaketta. Peikon toimitukset kohteeseen alkavat elokuussa 2023 ja jatkuvat syyskuuhun 2024. Uusissa sairaalatiloissa toiminta alkaa vuonna 2026.

Kustannusarvioltaan 259 M€ hankkeen tilaaja on HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, ja pääurakoitsijana toimii SRV. Viisikerroksisen rakennuksen on suunnitellut työyhteenliittymä triangeli: Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, UKI Arkkitehdit sekä Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit.

Vähähiilisyys on huomioitu hankkeessa monella eri tavalla. Rakennukseen asennettava aurinkosähköjärjestelmä mahdollistaa päästöttömän energiatuotannon, ja laitevalinnat on tehty energiatehokkuutta silmällä pitäen. Vähähiilisemmät DELTABEAM® Green -palkit puolestaan mahdollistavat muuntojoustavat ja monikäyttöiset tilat, joita voi muokata rakennuksen elinkaaren aikana tarpeen mukaan.

- Jorvin sairaala on suurin Peikon kuudesta toteutusvaiheessa olevasta sairaalahankkeesta Euroopassa. On hienoa saada toimittaa DELTABEAM® Green -välipohjajärjestelmä näin merkittävään hankkeeseen, ja itse palkkiratkaisu pienentää merkittävästi rakennusvaiheen CO2 päästöjä perinteiseen ratkaisuun verrattuna. Matala välipohja helpottaa myös talotekniikan asentamista, sanoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen.

Lisätietoja:
Topi Paananen,
toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh. 050 384 3001, sähköposti: [email protected]

Esa Rusila, toimitusjohtaja, Peikko Finland Oy, puh. 050 084 4063, sähköposti: [email protected]


DELTABEAM®-liittorunko on Peikon liittopalkkijärjestelmä, joka soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin. Se mahdollistaa joustavat pohjaratkaisut rakennuksen elinkaaren ajan sekä vaivattomat LVI- ja sähköasennukset. Sen avulla kerroskorkeutta voidaan pienentää jopa 500 mm, jolloin rakennuksen tilavuus pienenee ja energiatehokkuus paranee. DELTABEAM® Green on vähähiilisempi versio liittopalkista, ja se valmistetaan yli 90% kierrätetystä materiaalista uusiutuvaa energiaa käyttäen.

Peikko Group lyhyesti

Peikko Group Oy on johtava elementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien sekä tuulienergiaratkaisujen toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa, ja tuotantoa 12 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2022 Peikon liikevaihto oli 314 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, jonka palveluksessa on noin 2 000 ammattilaista, joista Suomessa noin 350. Peikko on perustettu vuonna 1965 ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. https://www.peikko.com