Peikko myy raudoitusverkko­liiketoimintansa Rämölle

Vuodesta 1983 lähtien Peikko on myynyt Suomessa ja lähialueilla pääasiassa betonielementtitehtaille eri teräslaaduista valmistettuja raudoitusverkkoja. Raudoitusverkkoliiketoiminnan liikevaihto on ollut viime vuosina noin 2 miljoonan euron tasoa. 

Peikko Finland Oy myy raudoitusverkkoliiketoimintansa suomalaiselle Rämö Oy:lle ja voi jatkossa paremmin keskittyä ydinliiketoimintaansa niin tuotantotilojen kuin henkilöresurssien suhteen. Liiketoimintakaupan kohteena ovat Peikon raudoitusverkkotuotantolinja, raaka-ainevarasto sekä kaupallinen ja tekninen tietotaito. Kaupassa ei siirry työntekijöitä, eikä kauppa suoraan vaikuta Peikon henkilöstömäärään Lahdessa tai Rämön henkilömäärän Imatralla. Rämö pystyy Peikolta ostamallaan tuotantolinjalla lisäämään merkittävästi omaa raudoitusverkkoliiketoimintaansa. 

”Liiketoiminnan osista luopuminen on aina vaikeaa, mutta toimiala on murroksessa ja toimialalle on saatava isompia pelaajia. Uskomme, että eniten järjestelystä hyötyvät suomalaiset asiakkaat kun markkinalle saadaan yksi isompi suomalainen toimija.” kertoo Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen. 

”Nyt ostetun Peikon raudoitusverkkoliiketoiminnan avulla pystymme laajentamaan verkkovalmistuksemme myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin verkkoihin, ja näin palvelemaan asiakkaita laajemmalla tuotevalikoimalla. Olen vakuuttunut, että kattavammalla palvelukonseptilla parannamme tehokkuutta ja olemme kilpailukykyisempi markkinoilla.” sanoo Rämö Oy:n toimitusjohtaja Paavo Rämö. 

 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
GSM: 050 384 3001, sähköposti: [email protected] 

Paavo Rämö, toimitusjohtaja, Rämö Oy
GSM: 040 557 2844, sähköposti: [email protected] 

Jakelu:
Keskeinen media, Peikon internetsivut 

Peikko Group lyhyesti:
Peikko Group Oy on johtava maailmanlaajuinen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Peikon innovatiiviset ratkaisut tekevät asiakkaiden rakennusprosessista helpomman, nopeamman ja turvallisemman. Peikolla on tytäryhtiöt 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa 9 maassa ympäri maailmaa. Suomen liiketoiminnasta vastaa Peikko Finland Oy. Peikko Groupin liikevaihto vuonna 2014 oli 147 miljoonaa euroa. Peikko on vuonna 1965 perustettu perheyhtiö ja sen palveluksessa on yli 1200 ammattilaista. Lisätietoja: www.peikko.com

Rämö Oy lyhyesti:
Rämö Oy on vuodesta 1935 toiminut perheyritys, jonka liiketoiminta muodostuu konepaja- ja teräsverkkoliiketoimnnasta. Yhtiö on Suomen vanhin hitsattujen raudoitusverkkojen valmistaja ja yhtiön raudoitusverkkotehdas sijaitsee Imatralla. Teräsverkkoliiketoiminta työllistää noin 20 henkeä ja sen vuosittainen tuotantovolyymi on noin 5000 tonnia. Lisätietoja: www.ramo.fi