Peikko laajentaa tuotevalikoimaansa ATLANT®-liittopilareilla ja perustaa uuden toimiston Sveitsin Frauenfeldiin

Peikko on hankkinut Sveitsissä kehitettyjen ATLANT®-liittopilareiden tuoteoikeudet. Nämä pilarit, joiden keskellä on normaalin raudoituksen sijasta terästanko, voidaan toteuttaa perinteisiä eurokoodin mukaisia liittopilareita ohuempina. ATLANT®-liittopilareiden odotetaan edistävän Peikon DELTABEAM®-liittorunkojen myyntiä erityisesti Itävallassa ja Sveitsissä.

Tuoteoikeuksien myyjä on Sveitsin Frauenfeldissä toimineen Tuchschmid AG:n konkurssipesä. Peikolla on ollut yhteistyötä Tuchschmid AG:n kanssa jo useita vuosia. Hankitut tuoteoikeudet sisältävät teknisen dokumentaation, sertifikaatit, tavaramerkit ja rakennelaskelmiin käytettävät ohjelmistotyökalut. Samalla Peikko palkkasi kaksi Tuchschmidin entistä työntekijää ja perusti uuden toimiston Peikko Schweiz AG
-yksikölleen Sveitsin Frauenfeldiin.

"Liittopilareiden hoikkuudelle asetetut arkkitehtoniset vaatimukset kasvavat koko ajan, etenkin toimistorakennuksissa ja korkeissa rakenteissa. Uskon, että pystymme luomaan uuden ratkaisun yhdistämällä Peikon DELTABEAM®-liittopalkit ja nyt hankitut ATLANT®-liittopilarit. Tämä yhdistelmä tuo Peikolle uusia mahdollisuuksia Itävallan ja Sveitsin markkinoilla sekä myöhemmin myös muissa maissa, etenkin kun pystymme valmistamaan tuotteet tehokkaasti moderneissa tehtaissamme”, toteaa Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen. 

Lisätietoja:
Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy
Puh. +358 50 384 3001, sähköposti [email protected]

Christian Gerke, Managing Director, Peikko Deutschland GmbH
Puh. +49 170 165 4736, sähköposti [email protected]

Stefan Biethinger, Project Manager, Peikko Schweiz AG
Puh. +41 79 911 84 47, sähköposti [email protected]

Peikko Group lyhyesti: Peikko Group Oy on johtava teräsbetonielementti- ja paikallavalurakenteisiin tarkoitettujen matalien välipohjarakenteiden ja liitososien toimittaja. Peikon innovatiiviset ratkaisut tarjoavat nopeampaa, turvallisempaa ja tehokkaampaa suunnittelua ja rakentamista. Peikolla on myyntitoimistoja yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa ja tuotantoa yhdessätoista maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2019 Peikon liikevaihto oli 230 miljoonaa euroa. Peikko on perheyritys, ja sen palveluksessa on yli 1 800 ammattilaista. Peikko on perustettu vuonna 1965, ja sen pääkonttori on Lahdessa. Lisätietoja: www.peikko.com.